Compatible namaak scheermesjes gebruiken

Je bekijkt nu Compatible namaak scheermesjes gebruiken

Je komt ze tegenwoordig steeds vaker tegen op marktplaats, eBay en inmiddels ook op enkele kleine (dagdeal) webshops: namaakscheermesjes van veelal Chinese makelarij. Hoewel de prijs van de zogenaamde compatible mesjes vaak laag is, laat de kwaliteit soms te wensen over.

Wat zijn compatible scheermesjes

Compatible scheermesjes zijn scheermesjes die vrijwel hetzelfde zijn als het origineel maar niet gemaakt zijn door de officiële fabrikant (zoals Gillette). De mesjes passen op de originele houder en zien er meestal hetzelfde uit. Ook worden vaak de originele verpakkingen gebruikt zodat je namaak niet van echt kunt onderscheiden. Bij scheermesjes zijn vooral de Gillette Mach3, Fusion en Proglide populair om na te maken. Ook de mesjes van andere merken worden regelmatig nagemaakt en te koop aan geboden via Chinese websites als alibaba.

Kopen of niet? Ons advies

Het lastig om iets te zeggen over de kwaliteit. De mesjes zelf zien er op het oog namelijk hetzelfde uit als de originelen. Ook het plastic omhulsel en de lubrastrip zijn niet van echt te onderscheiden. De kwaliteit van de mesjes zelf is pas tijdens of na het gebruik zichtbaar. Wij durven, mede omdat er zo veel verschillende namaakmesjes in omloop zijn, geen garantie te geven dat de mesjes net zo goed scheren als die van Gillette of Wilkinson Sword, of dat ze net zo lang meegaan. Gaan ze korter mee dan de originele dan ben je misschien op termijn wel net zo duur uit (met een hoop minder snijwondjes en wellicht een gladder scheerresultaat). We raden het dan ook niet aan om deze namaak compatible scheermesjes te kopen maar de originele van Gillette te gebruiken. Je vindt hier enkele goede aanbiedingen van de officiële mesjes.

Toch kun je jezelf wel indenken dat het maken en plaatsen van de scheermesjes in de cartridge houder een precisiewerk is zonder ruimte voor fouten. Een mesje enkele graden naar buiten draaien kan voor lelijke snijwondjes zorgen tijdens het gebruik. Ook de kwaliteit van het gebruikte staal en de manier waarop het mesje (staal) geslepen is zijn belangrijke vragen die beantwoord moeten worden om iets over de kwaliteit te zeggen. Een andere aanname is dat de kwaliteitscontrole bij de grote merken als Gillette en Wilkinson Sword stukken belangrijker is dan bij de namaakmesjes (om de prijs nog meer de drukken).

Conclusie

Hoewel namaak niet altijd slecht hoeft te zijn (neem bijvoorbeeld inkt-cartridges) en chinezen namaak tot een kunst hebben verheven kunnen wij niet direct iets zeggen over de kwaliteit. Wij raden dan ook aan om de originele mesjes te blijven gebruiken, tenzij je zelf proefondervindelijk wilt testen of de mesjes van goede kwaliteit zijn. Laat het dan zeker hier weten zodat anderen hun voordeel mee kunnen doen. Tot die tijd vindt je hier enkele goede aanbiedingen van de originele mesjes.

Meer artikelen gerelateerd aan scheermesjes

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft 2 reacties

 1. Jan

  Nee deze troep ga ik niet gebruiken, dat weet ik wel zeker! Geen zin in huidirritatie

  1. John

   Breek me de bek niet open Jan ,,,,, heel veel problemen gehad met mesjes via koopjedeal !!
   En vind de een na de ander klacht daar over …. en dat gaat al 2 jaar zo … misdaad loont ??

Geef een reactie