Waar scheermesjes kopen: internet en fysieke winkels

Je bekijkt nu Waar scheermesjes kopen: internet en fysieke winkels

Scheermesjes kun je tegenwoordig overal wel kopen: in de supermarkt, drogisterij, op internet en zelfs bij sommige tankstations. Bijna allemaal verkopen ze een vast assortiment aan Gillette, Wilkinson en huismerk scheermesjes. Toch kan de prijs in de verschillende winkels fors van elkaar verschillen.

Prijs scheermesjes: waar voordelig kopen

Om met het verschil in prijs te beginnen: Op het gebied van prijs zijn er grote verschillen waarneembaar. Op internet – bijvoorbeeld bij BOL.com – zijn scheermesjes over het algemeen het goedkoopst. In fysieke winkels koop je ze het beste wanneer ze in de aanbieding zien. Voor de bekende merken moet je bij sommige winkels wel goed opletten dat ze de originele mesjes verkopen en geen namaak.

De beste scheermesjes

Eerder hebben we een aantal bekende en minder bekende merken scheermesjes getest. Uit onze tekst komt de Gillette Fusion Proglide als beste naar voren. Dit scheermesje wint vooral op scheerresultaat doordat het goed de contouren van het gezicht volgt en een slim ontwerp heeft. Wel kunnen we stellen dat verschillen in kwaliteit en levensduur met concurrenten minimaal zijn. Ook de (huismerk) mesjes van de Lidl, Aldi en kruitvat doen goed hun werk. Over het algemeen kunnen we dus stellen dat het weinig uitmaakt welk merk scheermes je koopt.

Levensduur scheermesjes verlengen: razorpit

Om er voor te zorgen dat de nieuw gekochte mesjes scherp blijven en lang mee gaan, moet je ze na gebruik goed schoonmaken en drogen. Alleen afspoelen onder de kraan is onvoldoende, omdat minuscule resten als huidvet en zeep/schuim zich aan de mesjes vast hebben gehecht. Met een handig hulpmiddel, de razorpit, kun je deze resten verwijderen en de levensduur met een aantal weken verlengen. Daarnaast is het belangrijk om de restjes water van het mes te schudden en het goed (af) te drogen (bijvoorbeeld met een handdoek of fohn). Door scheermesjes goed te onderhouden moet je minder vaak nieuwe kopen.

Eén, drie of vijf mesjes?

Bijna alle grote merken verkopen mesjes met of één mesje, drie of vijf mesjes. Met de juiste scheertechniek scheer je over het algemeen even glad met één als met vijf mesjes. Met vijf moet je alleen minder vaak over hetzelfde stukje huid om de haartjes even glad te verwijderen. Dat bespaart een hoop tijd en voor sommige mensen ook huidirritatie. Om die reden adviseren wij meestal om mesjes met 3 of 5 scheerbladen te kopen.

Koopadvies scheermesjes

Op basis van onze jarenlange ervaring en vele reviews kunnen concluderen dat het wat betreft kwaliteit weinig uitmaakt welk merk scheermes je koopt. Dat lijkt vooral een kwestie van persoonlijke smaak, voorkeur en perceptie te zijn. Wel maakt het uit waar je ze koopt: in de supermarkt, drogisterij, op internet en zelfs bij sommige tankstations. Er zitten grote prijsverschillen tussen winkels. Ons advies: scheermesjes kun je het beste kopen in de aanbieding en op internet (bijvoorbeeld bij BOL.com).

Meer artikelen gerelateerd aan scheermesjes

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Wil

    Op internet kopen, scheelt een hoop geld

Geef een reactie