Hoe zelf scheerschuim maken?

Je bekijkt nu Hoe zelf scheerschuim maken?

Scheerschuim is heel goed zelf te maken. In dit artikel beschrijven we hoe je dat doet en welke ingrediënten je nodig hebt.
[do_widget id=text-8]

Welke ingrediënten heb je nodig?

Met de ingrediënten in scheerschuim kun je eindeloos variëren, de basis wordt echter gevormd door olie, boter of zeep.

  • ½ kopje olie: sesamolie, olijfolie, druivenpitolie, palmolie, kokosolie, zonnebloemolie of amandelolie. 7 of 8 eetlepels kokosboter
  • ½ kopje glycerinezeep (vloeibaar, uit de natuurwinkel)
  • ½ kopje aloe vera gel
  • 4 eetlepels zuiveringszout
  • Een paar druppels geurende olie en andere (huidverzorgende) ingrediënten naar je persoonlijke voorkeur zoals kaneel, eucalyptus, citroen, tijm, kruidnagel, kokosnoot, lavendel, munt, kamille, etc.
  • 2 pannen of kommen die net in elkaar passen (au bain-marie)

Hoe scheerschuim maken

Zoek twee pannen die in elkaar passen. Vul één van deze pannen met warm water en zet het vuur zachtjes aan. Let op: het water mag niet aan de kook gaan! Zet hier de andere (kleinere) pan in en doe de olie, boter en zeep in dit pannetje. Laat de boter smelten en meng door elkaar. Voeg nu de aloë vera gel, zuiveringszout en andere ingrediënten toe en roer goed door met een mixer. Je mixt de massa met een mixer tot het een crèmig geheel vormt zoals slagroom.

Als de zeep en olie goed gemengd zijn, kun je het goedje snel in een potje doen en koud laten worden. Eventueel kun je het ook in de koelkast doen om op te laten stijven. Na het afkoelen van de scheerschuim is het klaar voor gebruik. Tip: voor optimale verdeling gebruik je een scheerkwast.

Waarom zelf maken

De redenen om zelf scheerschuim te maken kunnen divers zijn. Een van de meest voorkomende redenen is om een schuim te krijgen zonder schadelijke chemische stoffen. Als je zelf je eigen scheerschuim maakt kun je deze natuurlijk geheel naar eigen voorkeur maken, dik of dun, geparfumeerd of naturel en met natuurlijke ingrediënten. Tot slot is het ook voordeliger om zelf scheerschuim te maken, de ingrediënten kosten namelijk slechts een fractie van wat een gemiddelde bus scheerschuim in de winkel kost.

Oproep

Heb je zelf een goed recept voor scheerschuim, deel het dan met ons zodat ook anderen jou recept eens uit kunnen proberen! Stuur een bericht naar redactie@scheertips.com

Meer artikelen gerelateerd aan scheren

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Emily

    Zijn er nog mensen die andere recepten hebben? Gewoon om wat af te wisselen en te proberen?

Geef een reactie