Scheerschuim, scheergel, scheerolie en andere scheerproducten

Je bekijkt nu Scheerschuim, scheergel, scheerolie en andere scheerproducten

Het gebruiken van een goede scheerschuim is belangrijk voor een optimaal scheerresultaat. Naast scheerschuim zijn er in de winkel ook scheergel, scheerolie en andere scheerproducten te koop. Is scheerschuim wel de beste keuze? In dit artikel geven we je advies welke scheerproducten je het beste kunt gebruiken.

[do_widget id=text-8]

Waarom scheerschuim/scheergel gebruiken?

Om glad te scheren heb je water en een scherp scheermesje nodig. Scheerschuim zorgt er voor dat het water op de juiste plek blijft. Het zorgt voor een dunne film op de huid die de huid beschermt tegen het scherpe scheermes. Scheerschuim of een andere scheerproduct zorgt er daarnaast voor dat het mesje gemakkelijker over de huid glijdt en de haartjes zachter en soepeler worden. Daardoor worden de haartjes gemakkelijker en beter afgeschoren. Ook zijn sommige producten huid verzorgend en vocht inbrengend. Last but not least, scheerproducten helpen je goed te zien of je alle (lastige) plekjes hebt gehad en niks vergeten bent.

Soorten scheerproducten

Hieronder bespreken we de verschillen tussen scheerschuim, scheergel, scheerolie en andere producten.

Scheerschuim
Scheerschuim is het meest verkochte scheerproduct en ook het gemakkelijkst in gebruik. Breng het met je hand aan op je gezicht door draaiende bewegingen te maken. Laat het vervolgens even inwerken: hoe langer het inwerkt, hoe zachter de huid wordt en des te makkelijker het scheren gaat. Scheerschuim is verkrijgbaar voor alle huidtypes. Ook hiervoor geldt dat je het beste producten kunt kiezen die speciaal ontwikkeld zijn voor jouw huidtype. Een scheerschuim geeft de minste bescherming. Er komt maar een dun laagje op de huid, en de kwaliteit van de ingrediënten is laag. Gelukkig is scheerschuim wel erg goedkoop. Wij adviseren Gillette voor de gevoelige huid.

Scheergel
Scheergel lijkt op scheerschuim. Er is een transparante en niet-transparante vorm. De transparante gel schuimt niet of amper en wordt voornamelijk gebruik om delen van gezicht of andere lichaamsdelen te scheren. Voordeel is dat je goed kunt zien wat je aan het doen bent. De niet-transparantie vorm schuimt meestal wel. Breng het met de hand aan en laat het vervolgens opschuimen tijdens het aanbrengen. Een scheergel is al iets fijner van textuur, waardoor deze een iets beter beschermlaagje aanbrengt op de huid. Wat betreft de eigenschappen om de baardhaar zacht te maken scoort ook de scheergel niet zo goed. Ook hier adviseren we Gillette voor de gevoelige huid

Scheerolie
Een scheerolie is speciaal bedoeld om de baardharen zachter te maken. Scheerolie kan gebruikt worden voordat de scheerschuim, -gel of -crème aangebracht wordt maar kan ook los gebruikt worden. Per scheerbeurt heb je maar zo’n drie druppeltjes scheerolie nodig. Je mengt dit met een beetje water en ‘zeept’ je gezicht in met de olie. Je scheert nu gewoon zoals je gewend bent. Wij adviseren Floïd Scheerolie.

Scheerolie kan ook in combinatie met een ander scheerproduct gebruikt worden. Breng dan eerst de olie aan; daaroverheen het schuim, de gel of scheerzeep.

Scheercreme
Scheercrème is smeuïg. Scheercrème bevat een betere baardverzachter dan een -gel of -schuim, waardoor je geen extra scheerolie meer nodig hebt. Tevens is de textuur van scheercrème dik, waardoor je een goede beschermlaag op de huid aan brengt. Hierdoor wordt de huid optimaal beschermt tijdens het scheren. Scheercrème kan zowel met de hand als de scheerkwast worden gebruikt. Het beste resultaat krijg je wel door een scheerkwast te gebruiken. Wij adviseren scheercreme van de Vergulde hand.

Scheerzeep
Scheerzeep heeft een vaste vorm. Het product is wat betreft eigenschappen gelijk met scheercrème maar schuimt meer. Scheerzeep moet je aanbrengen met behulp van de scheerkwast. De scheerkwast zorgt ervoor dat er een rijk schuim ontstaat, en dat de scheerzeep goed tussen je baardharen wordt verdeeld. Ook hier adviseren wij zeep van de vergulde hand.

Meer artikelen gerelateerd aan scheren

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Gijs

    Ik houd het gewoon bij normaal Gillette scheerschuim, werkt vind ik zelf het prettigst

Geef een reactie