Hoe rug scheren?

Je bekijkt nu Hoe rug scheren?

De meeste mensen vinden een behaarde rug niet mooi en aantrekkelijk. Het scheren van de rug kan echter een flinke uitdaging zijn, je kunt er immers zelf heel slecht bij. Dit artikel geeft je tips hoe je het haar op je rug het makkelijkst kunt verwijderen.
[do_widget id=text-8]

Rughaar: wat en waar?

Met het scheren van je rug bedoelen we het scheren van je nek, je schouders, je boven en onderrug en de bovenkant van je billen. Kortom, de gehele achterkant van je lichaam van nek tot billen. Rughaar is vooral iets wat bij mannen groeit, vrouwen hebben er meestal geen last van doordat zij minder testosteron aanmaken (vandaar ook de keuze voor bovenstaande afbeelding).

Voorbereiding

Voor het scheren heb je voldoende aan een scherp scheermes en scheerschuim. Een ruimte waar een grote spiegel staat kan ook handig zijn zodat je kunt zien wat je aan het doen bent, voor het gemak kan je het best twee spiegels tegenover elkaar zetten. Een klein extra handspiegeltje is ook voldoende. Je rughaar verwijder je het makkelijkst als je net een douche hebt genomen. Het warme water maakt de haartjes zacht, de huid soepel en verwijdert bacteriën. Als de rugharen erg lang raden we je aan ze eerst wat in te korten voor het douchen. Dit kan met een tondeuse. De kortere haartjes zullen straks makkelijker afgesneden worden door het scheermes en de ruimte tussen de mesjes zal niet verstopt raken door de lange haren.

Scheerschuim aanbrengen

Nu begint het lastige gedeelte, het aanbrengen van scheerschuim en het scheren zelf. Het scheerschuim breng je over je gehele rug of alleen op het gedeelte wat je wilt scheren aan. Dat doe je door met je rechterhand over je linkershouder je schouders in te wrijven en met je linkerhand je rechterschouders. Vervolgens smeer je met je rechterhand het rechtergedeelte van je rug in. Hetzelfde doe je aan de linkerkant.

Het rughaar wegscheren

Pak nu een scheermesje en scheer met je rechterhand de achterkant van je linkerschouder. Met je linkerhand scheer je de achterkant van de rechterschouder. Kun je niet overal bij? Probeer dan om met je rechterhand het haar op de rechter bovenkant van je rug te verwijderen. Scheer nu met het scheermes in je linker- en/of rechterhand de rechterkant van de rug. Hetzelfde doe je aan de linkerkant. Als het goed is kun je op deze manier overal bij.

Spoel na elke haal de haartjes uit het scheermes met water. Als je klaar bent spoel je de huid schoon met water en droog je rug af. Controleer eventueel voor een spiegel of je plekjes vergeten bent. Wat nu rest is het rughaar met enige regelmaat scheren. Het goede nieuws is echter dat het haar op je rug niet zo snel terug groeit! Indien mogelijk kun je er ook voor kiezen om je rughaar te laten scheren. Hierdoor zul je minder snel sneetjes maken en weet je zeker dat je geen plekjes mist.

Meer artikelen gerelateerd aan scheren


Fotocredits: Back Hair makes you a Man?, uitsnede, Out.of.Focus

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Lars

    Ik vraag mijn vriendin om te helpen 😀

Geef een reactie