Haar in de oren wegscheren

Je bekijkt nu Haar in de oren wegscheren

Haar dat uit de oren groeit ziet er onverzorgd uit. De meeste mensen kiezen er daarom voor om deze haartjes weg te scheren. Met name mannen hebben last van overmatige haargroei in de gehoorgang, maar ook jongeren en vrouwen kunnen er last van hebben.
[do_widget id=text-8]

Haartjes uit oor verwijderen gevaarlijk?

In het buitenste gedeelte van de gehoorgang bevinden zich haartjes  Deze haartjes zorgen er samen met oorsmeer voor dat stof en vuil niet gemakkelijk het oor kan binnendringen. Het oorsmeer wat de kliertjes produceren zorgt ervoor dat het vuil en de stof aan het begin van het oor worden opgevangen. De haartjes in de gehoorgang zorgen er voor het vuil en stof samen met het oorsmeer uit het oor naar buiten wordt gebracht. De haartjes en het oorsmeer helpen mee te voorkomen dat voorwerpen als insecten en stof het trommelvlies kunnen beschadigen.

Toch is het niet gevaarlijk of slecht om deze haartjes weg te halen, mits je de haartjes niet uittrekt en niet te ver in de gehoorgang wegscheert. Zo kunnen de haartjes verder in de gehoorgang hun natuurlijke (schoonmaak)werk blijven doen. Bovendien scheer je meestal alleen de haartjes die uit de gehoorgang steken weg en niet de haartjes die in de gehoorgang zitten en het meeste werk doen.

Hoe haartjes uit oor scheren?

Voor het scheren van de haartjes die zichtbaar  uit de gehoorgang en oor groeien maak je gebruik van een schaartje of tondeuse of oortrimmer. In alle gevallen werk je de haartjes bij door ze kort af te knippen of trimmen. Je moet dit regelmatig doen. Gebruik geen scheermesje om de haren weg te halen, je kunt jezelf er lelijk mee snijden en je er niet alle haartjes mee weghalen (in de huidplooien bijvoorbeeld). Uittrekken met pincet is ook geen goed idee: het is zeer pijnlijk en geeft kans op infecties.

Oortrimmer

De beste en meest veilige manier om je oorhaar bij te werken is met een trimmer. Er zijn verschillende oorhaartrimmers te koop (meestal gecombineerd apparaat met neushaartrimmer). Ze werken echter allemaal volgens hetzelfde principe: het is eigenlijk een mini tondeuse die de haartjes veilig afscheert. Wil je zo’n apparaatje kopen raden we je de Tristar neus- en oorhaartrimmer TR-2587 of Philips Neus- en oortrimmer NT9110/30 (beste getest). Het gebruik is gemakkelijk en snel: plaats de trimkop voorzichtig in het voorste gedeelte van je oor (gehoorgang) en  begin met het trimmen van het haar.

Meer artikelen gerelateerd aan scheren


Fotocredits: Can You Hear Me Now, uitsnede, Steve Harwood Follow

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Frederik

    Ik ben nu 28 en zie steeds vaker de haargroei uit mijn oren. Ik heb voor het gemak een oorhaartrimmer aangeschaft. Leuk joh, ouder worden…

  2. Roger hamers

    Had eerst gevraagd aan kapster of zij dat wou doen dus niet heb me toen meteen een trimmer gekocht geweldig apparaat ziet er meteen verzorgder uit

Geef een reactie