Scheertip: de spiegel die niet beslaat

Je bekijkt nu Scheertip: de spiegel die niet beslaat

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de schoonste in het land? De spiegel in de badkamer beslaat bijna na elke douchebeurt. Erg vervelend wanneer je jezelf tijdens, voor en na het douchen wilt scheren voor de spiegel. De spiegel gewoon schoonvegen werkt niet, dit geeft alleen maar vervelende strepen waardoor je jezelf nog steeds niet goed kunt zien. Gelukkig is daar sinds kort een oplossing voor bedacht: een spiegel die niet meer beslaat!
[do_widget id=text-8]

De spiegel die niet beslaat

De nieuwste uitvindingen zorgen ervoor dat er nu badkamer spiegels zijn die de condens tegengegaan. Een spiegel beslaat omdat hij een andere temperatuur heeft dan de lucht eromheen. Om dat te voorkomen hebben diverse fabrikanten een aantal slimme trucjes bedacht. Door een verwarmingselementje aan de achterkant van de spiegel te plaatsen wordt het temperatuurverschil verkleind. Spiegelverwarming bestaat uit anti-condens spiegelverwarmingselementen die ervoor zorgen dat de spiegel niet meer beslaat. De elementen zetten elektriciteit om in warmte. De verwarming zorgt er voor dat ondanks als er stoom in de ruimte gevormd is de spiegel condens vrij blijft.

Koop een spiegel met verwarming en anti condens

Vroeger waren er spiegels op de markt waar je aan de achterkant warm water kon gieten. Je vulde het reservoir aan de bovenzijde met warm water (ca. 38°C) zodat je ongeveer 10 minuten in een condensvrije spiegel kon kijken. Helaas zijn deze spiegels momenteel niet meer verkrijgbaar en werkt de verwarmde spiegel eigenlijk zorgeloos, zonder gedoe. Tip voor handspiegels: houdt het spiegeltje even onder de douche of onder warm water (ca. 38 graden). Zodra de spiegel warm is beslaat hij niet meer. Helaas werkt dit maar even

Mocht je nog een ouderwetse simpele spiegelkast in de badkamer hebben hangen, vrees niet, met een paar kleine handelingen zorg je ervoor dat ook jouw spiegel niet langer door condens wordt geteisterd. De verwarmingsfolie / verwarmingselement is ook los te koop en kun je achter een bestaande (of nieuwe) spiegel plakken. Bevestiging is eenvoudig en het element sluit je aan op het lichtnet.

Klik hier voor verwarmingsfolie.

Coating en huismiddeltjes om het beslaan te voorkomen

Er zijn ook spiegels met anti-condense coating te koop. Helaas is onze ervaring dat deze coating maar tijdelijk werkt en er na verloop van tijd alsnog condens wordt gevormd. Investeer daarom beter in de bovenstaande techniek met verwarmingselement om er zeker van te zijn dat je altijd een condensvrije spiegel hebt. Daarnaast zijn er ook huismiddeltjes die helpen voorkomen dat de spiegel aanslaat. Om het beslaan van spiegels te voorkomen kun je deze bijvoorbeeld inwrijven met een aardappel, krantenpapier, afwasmiddel of scheerschuim. Spoel de spiegel schoon zodat er een dun laagje achterblijft. Het water zal zich nu minder goed hechten op het glas. De huismiddeltjes hebben echter een nadeel en dat is dat ze maar tijdelijk (of zelfs helemaal niet) werken. Daarnaast zorgen ze er ook voor dat ze de kristalheldere spiegel (tijdelijk) dof maken. Droogwrijven helpt maar kort en vaak krijgt u er vlekken of strepen van.

Meer artikelen gerelateerd aan scheren

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Robin

    Ik heb zo’n verwarmde spiegel in de badkamer, erg handig!

Geef een reactie