Tips voor het aanbrengen van scheerschuim

Je bekijkt nu Tips voor het aanbrengen van scheerschuim

Scheerschuim aanbrengen lijkt op de eerste plaats een makkelijke en onbelangrijke bezigheid. Toch is scheerschuim cruciaal voor een glad scheerresultaat zonder scheerirritatie. Eenmaal goed aangebracht beschermt het de huid, maakt het de haartjes zachter en zorgt het er voor dat het scheermesje goed over de huid kan glijden. In dit artikel vindt je enkele tips om scheerschuim op de juiste manier aan te brengen.

Hoe scheerschuim aanbrengen

hoe-scheermes-afspoelen

De meeste mensen brengen scheerschuim uit een bus aan met hun handen. Dat werkt als volgt. Spuit een bolletje scheer­schuim in de palm van je ene hand en breng het met de vinger­toppen van je andere hand aan op je gezicht. Verdeel het schuim goed door draaiende bewegingen te maken. Laat het vervolgens even inwerken: hoe langer het inwerkt, hoe zachter de huid wordt en des te makkelijker het scheren gaat. Naast bussen scheerschuim is er ook scheergel te koop. Spuit de gel op je handpalm, wrijf met beide handen over elkaar zodat er een schuim ontstaat en breng het vervolgens gelijkmatig aan op je gezicht.

Scheertip: Gebruik een scheerkwast

images

Met een scheerkwast is scheerschuim makkelijk en beter aan te brengen en te verdelen. Een scheerkwast bestaat uit een kort handvat met daarin de haren. De scheerkwast wordt gebruikt om de huid nat te maken en daarna in te ‘zepen’ met scheerschuim. Wij gebruiken de Wilkinson Sword Zuiver Dassenhaar scheerkwast.

Het gebruiken van scheerkwast om scheerschuim aan te brengen heeft een aantal voordelen:

  • Het belangrijkste voordeel is misschien wel dat door het ‘kwasten’ het scheerschuim goed onder en rond de haartjes wordt aangebracht. De haartjes komen in / op het schuim te liggen en zijn daardoor beter af te scheren.
  • Door de kwast over de huid te bewegen verdeel je het schuim gelijkmatig en zorg je voor een dikkere, rijkere en zachtere laag dan dat je het schuim met de hand zou aanbrengen.
  • De kwastharen masseren de huid en verwijderen dode huidcellen
  • Een scheerkwast is chique en maakt scheren leuker.

Meer artikelen gerelateerd aan gezichtsverzorging

Fotocredits: Shaving the beard!, uitsnede, Asim Bharwani

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Theo

    Goede tip van die scheerkwast

Geef een reactie