Scrubben om ingegroeide haartjes na het scheren te voorkomen

Je bekijkt nu Scrubben om ingegroeide haartjes na het scheren te voorkomen

Ingegroeide haartjes na het scheren zijn ontzettend vervelend. Het kan veel irritatie, pijn, rode bultjes en ontstekingen veroorzaken. Om ingegroeide haartjes te voorkomen kun je de huid het beste regelmatig scrubben. Hiermee geef je de haartjes geen kans om in de huid te groeien na het scheren. In dit blog delen we een aantal tips die zowel voor mannen als vrouwen van toepassing zijn.

De huid scrubben: ingegroeide haartjes voorkomen

Met scrubben verwijder je de dode huidcellen, gaan de poriën open staan en haal je dode huidlagen weg. Haartjes die je met het scheermes, scheerapparaat of epilator net tegen de huid hebt weggeschoren groeien normaal gesproken recht naar boven terug. Soms groeien de haartjes schuin de huid in. Dat komt of omdat een haartje omkrult naar het huidoppervlak of omdat de haar moeite heeft om door het huidoppervlak te groeien. Door het weghalen van de dode huidcellen met scrubben verwijder je oneffenheden op de huid en voor de haarzakjes. Zo geef je de haartjes vrij baan om recht naar boven te groeien. Daarnaast haal je met het scrubben de haartjes die toch nog dreigen in te groeien weet los.

Heb je als man dus last van ingegroeide haartjes in de hals of baard? Of in de schaamstreek? Heb je als vrouw last van bobbeltjes op benen, oksels en schaamstreek? Scrubben is iets wat zowel mannen als vrouwen die last hebben van ingegroeide haartjes regelmatig zouden moeten doen.

Wat heb je nodig bij het scrubben?

Een scrub is een soort crème met kleine korreltjes die door het wrijven over de huid dode huidcellen en haartjes los maakt. Het resultaat is een zachte en gladde huid. Wij raden zowel mannen als vrouwen vrijwel altijd een milde en zachte scrub aan. Dat geldt zeker voor mensen met een gevoelige huid. Met een harde en grove scrub bestaat het risico dat je de beschermende laag van de huid te veel beschadigt. Daardoor wordt je huid (nog) gevoeliger. Voor je gezicht gebruik je bovendien een andere scrub dan voor de benen, oksels, bikinilijn of schaamstreek. Voor mannen raden we de NIVEA MEN Protect & Care (voor het gezicht) aan. Voor vrouwen vinden wij zelf de scrubs voor het lichaam van RITUALS erg goed en prettig.

Hoe scrub je en hoe vaak?

Wanneer je een normale of vette huid hebt, kun je één tot twee keer per week scrubben. Elke dag is niet nodig. Heb je last van een droge of gevoelig huid? Scrub dan maximaal twee keer per maand. Scrub je huid lekker tijdens het douchen. Dan kost het je geen extra tijd.

  • Breng de scrub aan op de huid
  • Maak ronddraaiende bewegingen (niet te hard)
  • Spoel de scrub af met lauw water
  • Smeer de huid na het scrubben in met een bodylotion

Wil jij graag een zachte huid zonder ingegroeide haren? Scrub dan wekelijks jouw lichaam. Tip: scrub ook voor het scheren. Het voordeel daarvan is dat je de ingegroeide haartjes losscrubt. Als je daarna scheert, scheer je ook de ingegroeide haartjes af. Je hebt dan geen last van de rode ontstekingsbultjes.

Meer artikelen gerelateerd aan scheren

Hanneke de Groot

Sinds 2016 schrijf ik artikelen over scheren en ontharen op scheertips.com. In het dagelijks leven werk ik als onderzoeker bij een multinational die zowel medische apparatuur als consumenten lifestyle artikelen ontwikkeld. Mijn achtergrond is Industrieel ontwerp aan de Technische Universiteit Delft, waar ik mij specialiseerde op product design en medisign. Lees meer over Hanneke.

Geef een reactie