Veelgemaakte fouten bij het scheren van de benen

Je bekijkt nu Veelgemaakte fouten bij het scheren van de benen

Scheren lijkt misschien eenvoudig. Toch zal het je wellicht niet verbazen hoe vaak er nog wel eens iets fout gaat. In het meest gunstigste geval uit dit zich in huidirritatie. Andere keren blijf je misschien zelfs zitten met een diepe snee. En geloof ons, dit zijn de vervelendste sneetjes. Zo ook bij het scheren van de benen. Hoewel het niet de leukste klus is, doet bijna iedere vrouw dit wel. Er zijn ook mannen die regelmatig hun benen scheren.

Er wordt heel veel aandacht geschonken aan het voorkomen van huidproblemen bij het scheren van de schaamstreek, maar veel minder aan andere lichaamsdelen. Dat is jammer, want ook bij het scheren van de benen kan er veel misgaan. Daarom volgen hier de meest gemaakte fouten bij het scheren van de benen én hoe deze te voorkomen.

Droog scheren


Je kent het wel… je wilt net de deur uit en komt er plotseling achter dat je benen nog niet goed geschoren zijn. Balen, want je wilde juist die shorts of dat rokje aan. Toch maar even snel het scheermesje erbij pakken dus. Droog scheren is echter het ergste wat je kunt doen. Hierbij is de kans enorm groot dat je met huidirritatie achterblijft. Bovendien krijg je zo ook nog eens sneller wondjes. Daarom is het goed om het scheren van de benen in je dagelijkse routine mee te nemen. Ga je douchen? Dan gebruik je niet alleen regelmatig je favoriete shampoo om je haren te wassen, maar ook een goede scheergel en scheermesje om je benen haarvrij te maken. Bekijk hiervoor eens de verzorgingsproducten van Beautyplaza.

Let op: begin ook niet te snel met scheren zodra je de douche bent ingestapt. Laat je huid eerst even goed warm worden onder de stralen, zodat de haartjes op je benen zachter worden en de haarzakjes beter open gaan staan. Zo gaat het douchen een stuk soepeler.

Geen scheerproduct gebruiken


Veel mensen denken dat je ook gemakkelijk kunt scheren zonder scheerschuim. Waarom zou je dit immers gebruiken als het ook prima werkt zonder? Nou, probeer het maar eens uit. De kans is heel groot dat je jezelf snijdt. Zit je onverhoopt zonder scheerschuim? Probeer dan alsnog niet om eventjes snel te scheren zonder, want hier ga je echt spijt van krijgen. Geen zorgen echter, want ook conditioner of een goede shampoo kan helpen om het mesje makkelijker over de huid te laten glijden en zo wondjes te voorkomen.

Je scheert de verkeerde richting op


Sommigen zijn meer gevoelig voor huidirritaties dan anderen. Met name bij een gevoelige huid is het echt oppassen geblazen wanneer je gaat scheren. Hierbij is vooral het bepalen van de haarrichting van essentieel belang. Wanneer je hier tegenin gaat scheren, dan is de kans groot dat er irritaties en wondjes zullen ontstaan. Scheer daarom altijd van boven naar beneden om irritaties te voorkomen. Heb je toch niet alle haartjes meegenomen? Wacht dan tot ze volledig kort zijn en scheer dan nog één keer tegen de haarrichting in.

Meer artikelen gerelateerd aan scheren

Hanneke de Groot

Sinds 2016 schrijf ik artikelen over scheren en ontharen op scheertips.com. In het dagelijks leven werk ik als onderzoeker bij een multinational die zowel medische apparatuur als consumenten lifestyle artikelen ontwikkeld. Mijn achtergrond is Industrieel ontwerp aan de Technische Universiteit Delft, waar ik mij specialiseerde op product design en medisign. Lees meer over Hanneke.

Geef een reactie