Wat is de beste scheergel voor vrouwen? Scheerschuim getest!

Je bekijkt nu Wat is de beste scheergel voor vrouwen? Scheerschuim getest!

Scheer jij regelmatig jouw benen, oksels of bikinilijn? En wil jij weten wat de beste scheergel voor vrouwen is? Lees dan dit blog. Wij hebben een aantal scheergels en scheerschuim van de bekende merken getest. We beschrijven in dit blog de resultaten van ons onderzoek. Wat is het beste scheerschuim voor vrouwen?
[do_widget id=text-8]

Waar moet de beste scheergel voor vrouwen aan voldoen?

Scheergel gebruik je met name wanneer je de haren gaat scheren met een wegwerpmesje. De scheergel zorgt tijdens het gebruik voor een schuimlaag die de huid beschermt en er voor zorgt dat het scheermes goed over de huid glijdt. Daarnaast zorgen de belletjes in het schuim er voor dat de haartjes wat rechter op gezet en zacht worden. De best scheergel voor vrouwen is zacht voor de huid, smeert gemakkelijk uit tot een mooi dun laagje en heeft een lekkere geur. Het schuimt niet te veel en niet te weinig: een dun laagje is voldoende om een scheermes goed te laten glijden en te voorkomen dat je scheermesje snel verstopt raakt. Een goede scheerschuim beschermt de huid en bevat verzorgende ingrediënten.

Wat is de beste scheerschuim voor vrouwen?

Uit het aanbod aan scheerschuim en scheergel voor vrouwen hebben we een aantal bekende merken (o.a. Gillette, Weleda, Rituals, etc.) en verschillende huismerken getest. We hebben beoordeeld hoe de scheergels ruiken, hoe goed ze opschuimen, of ze tijdens het scheren de juiste dikte hebben en of ze de huid goed beschermen. Op basis van deze tests komen scheergels van Gillette Venus Satin care naar voren als beste scheergel voor vrouwen.

Vooral de geur en de verzorgende eigenschappen van de Gillette Venus Satin Care Olaz werd als goed ervaren. Het vleugje Olaz helpt om de huid snel te laten herstellen. Wie scheert beschadigt immers de huid en laat die uitdrogen. Deze formule helpt de huid beschermen tegen vochtverlies bij het scheren. De geur is subtiel en licht aanwezig, en gelukkig niet overheersend. De scheergel heeft een goede dikte en kan in een mooi dun laagje aangebracht worden. Ook voor het scheermesje heeft het schuim een prima dikte. De huid voelt na het scheren glad en zacht aan.

Hoe scheergel aanbrengen?

Voordat je de scheergel aanbrengt, is het belangrijk om de huid goed nat te maken. Vervolgens smeer je een dun laagje scheergel op de huid waar je wilt scheren en begin je met de haargroei mee te scheren. Zorg er tijdens het scheren voor dat je na iedere scheerbeweging het scheermesje onder de kraan afspoelt. Zo voorkom je dat het scheermesje verstopt raakt en je de haren niet meer goed kunt scheren. Na het scheren spoel je de overgebleven scheergel van de huid af.

Wat is jouw favoriete scheergel?

Meer artikelen gerelateerd aan scheren

Hanneke de Groot

Sinds 2016 schrijf ik artikelen over scheren en ontharen op scheertips.com. In het dagelijks leven werk ik als onderzoeker bij een multinational die zowel medische apparatuur als consumenten lifestyle artikelen ontwikkeld. Mijn achtergrond is Industrieel ontwerp aan de Technische Universiteit Delft, waar ik mij specialiseerde op product design en medisign. Lees meer over Hanneke.

Geef een reactie