/ Scheerapparaat / Beste elektrisch scheerapparaat? Top 10 scheerapparaten getest!

Beste elektrisch scheerapparaat? Top 10 scheerapparaten getest!

We hebben de afgelopen jaren op scheertips.com al heel wat goede scheerapparaten getest. Het beste scheerapparaat wordt bepaald door een stukje techniek en innovatie, maar volgens sommigen is het ook een kwestie van persoonlijke smaak. Wij hebben de top 10 beste scheerapparaten op deze pagina verzameld.

Beste elektrische scheerapparaat top 10

De strijd om het beste scheerapparaat is met name een strijd tussen Philips en Braun geworden. De beste scheerapparaten van andere merken komen niet in de top 10 voor. In onderstaande tabel staat een selectie van de testresultaten van vijf van de in totaal 10 scheerapparaten die wij de afgelopen jaren gereviewd hebben.

Rang Merk Prijs
1 Philips S9711/31 (9000 serie) bekijk prijs
2 Braun 9280 (Series 9) bekijk prijs
3 Philips S7370/12 bekijk prijs
4 Philips AquaTouch S5420/06 bekijk prijs
5 Braun Series 7 7898cc bekijk prijs
6 Philips Series 5000 S5100/06 bekijk prijs
7 Braun Series 3 3040 bekijk prijs
8 Philips AquaTouch AT750/16 bekijk prijs
9 Braun Series 5 5030s bekijk prijs

Op dit moment is het beste scheerapparaat duidelijk de Philips SHAVER Serie S9711/31. Dit apparaat biedt niet alleen het beste scheerresultaat maar is ook nog zeer prettig in gebruik en ergo dynamisch ontworpen, zodat je maximale grip hebt. Het apparaat beweegt in 8 richtingen, waardoor de haren maximaal gesneden worden. De indrukwekkende hoeveelheid accessoires en de prijsstelling, in vergelijking met braun iets gunstiger, maken dit apparaat voor ons op dit moment het beste scheerapparaat.

Philips 9 serie

philips-9serie-beste-scheerapparaatIn de categorie scheerapparten met roterende scheerkoppen komt de Philips 9 serie als beste uit onze review. Volgens Philips is de 9000 serie het meest geavanceerde scheerapparaat dat ze tot nu toe hebben gemaakt. De 9000 serie scheersystemen bieden een verrassend glad scheerresultaat. Alle 9000 serie modellen hebben een scheerkop die in acht verschillende richtingen kan buigen, zodat de kop precies de contouren van het gezicht volgt. Het V-Track-systeem brengt de haren in de beste snijpositie voor het gladste resultaat. De claim: 20% meer haartjes afscheren in één scheerbeweging. En dat is precies wat het scheerapparaat ook doet. Het is samen met de Braun 9 serie een van de betere scheerapparaten op dit moment te koop en we beoordelen het systeem dan ook als zeer goed. Een aanrader! Koop de Philips 9 serie hier

Braun Series 9

braun-7serie-beste-scheerapparaatIn de categorie foliescheerapparaten komt de Braun 9 serie als beste uit de test. De Series 9 is het absolute topmodel van Braun. Het scheerapparaat beschikt over de allerlaatste snufjes om het scheercomfort te verhogen en de haartjes zo dicht mogelijk tegen de huid weg te scheren. Het apparaat beschikt over een sterke motor en dat is te merken tijdens het scheren. De haartjes worden door de snel heen en weer bewegende mesjes moeiteloos afgeschoren. Daarnaast beschikt de 9 serie over een zogenaamde triltechniek waarmee de haartjes dichter bij de huid afgeschoren kunnen worden. Door de meebewegende scheerkop en scheerbladen kunnen ook de lastige plekjes bereikt worden. We concluderen in onze review dan ook dat dit één van de beste scheerapparaten is die de redactie tot nu toe heeft getest. Koop de Braun 9 serie hier.

Aan welke criteria moet het beste scheerapparaat voldoen?

De aankoop van een nieuw scheerapparaat is een investering die je maar eens in de zoveel jaar doet. Het apparaat moet jarenlang, elke dag opnieuw, je gezicht vrij van haren te maken. Op basis van gesprekken die wij hebben gehad met mannen die sinds kort elektrisch scheren of dat al jarenlang doen, hebben wij bij het bepalen van het beste scheerapparaat gelet op de volgende criteria:

 • Scheerresultaat (samengesteld uit gladheid’, ‘gelijkmatigheid’, ‘bereikbaarheid van moeilijk te bereiken plaatsen’ en ‘gemak waarmee lange haren worden geschoren’);
 • Scheersnelheid (samengesteld uit ‘totaal indruk van de snelheid ‘en ‘gladheid na 1 minuut scheren’);
 • Huidirritatie (reageert onze huid op het apparaat door bijv. jeuk of bobbeltjes);
 • Hanteerbaarheid van het apparaat tijdens het scheren (zoals: grip, moeilijk bereikbare plaatsen);
 • Neveneffecten (zoals temperatuur scheerkoppen, geluid en trillingen);
 • Gemak van reinigen, opruimen, etc.
 • Accuduur (gebruiksduur en tijd opladen)
 • Aanwezigheid accessoires (bijv. tondeuse of reinigingsstation).

Daarnaast kijken we naar de zeer subjectieve aspecten:

 • Ontwerp / design
 • Prijs

Welke soorten zijn er?

Er zijn twee soorten elektrische scheerapparaten: vibrerend folie of roterende koppen. De vibrerende scheerapparaten ken je waarschijnlijk van het merk Braun. Ze hebben een platte kop waarin achter een roosterje van gaatjes vlijmsnel mesjes heen en weer bewegen. De roterende modellen ken je vooral van Philips. Vaak bestaat de scheerkop uit drie ronde metalen plaatjes waarachter een mesje ronddraait. Er zit tegenwoordig weinig verschil meer in de gladheid van beide soorten. Zowel de vibrerende folie als de roterende scheersystemen bestaan uit een dun metalen plaatje met direct daarachter een vlijmscherp mesje dat de haren heel erg dicht op de huid kan weghalen. Wel is het zo dat de vibrerende apparaten zeer goed geschikt zijn voor zware baardgroei, terwijl de roterende koppen iets beter zijn in het verwijderen van zachte beperkte haargroei.

Welke functies en accessoires zijn handig?

Een scheerapparaat kan draadloos zijn of alleen werken aansloten op netstroom. Wij adviseren een draadloos systeem te kopen omdat je die overal waar je maar wilt kunt gebruiken zonder afhankelijk te zijn van een stopcontact. Bijna alle goede scheersystemen zijn tegenwoordig draadloos. Een must have is een scheerapparaat dat waterproof is. Daarmee bedoelen we niet dat je ermee onder de douche mee moet kunnen scheren, want dat heeft volgens ons weinig voordelen. Om goed elektrisch te scheren moeten je baardharen namelijk vooral droog, hard en stug blijven, en dat gaat niet onder de douche. Wat we wel bedoelen is dat het apparaat makkelijk onder de kraan schoon te spoelen is. Een tondeuse is bijna altijd standaard, maar ook daar kun je wat ons betreft niet zonder mee. Minder enthousiast zijn we over de modellen met reinigingsstation. Die nemen een hoop ruimte in beslag, terwijl je het apparaat net zo goed onder de kraan kunt uitspoelen.

Prijzen elektrisch scheerapparaat

De prijzen van scheerapparaten lopen uiteen. Een kwaliteit scheerapparaat kost je ongeveer tussen de 100 en 300 euro. Het is het waard om iets meer geld uit te geven, want een goed apparaat levert je veel plezier op en gaat bovendien vele jaren mee. Is het beste topmodel toch iets te duur voor je? Braun en Philips hebben beiden ook nog goedkopere apparaten die prima voldoen.

Voor- en nadelen elektrisch scheren

Een elektrishc scheerapparaat stelt je in staat om in korte tijd, zonder al te veel gedoe met water en scheerschuim, een glad scheerresultaat te krijgen. Belangrijk daarbij is dat je vrijwel geen kans op scheerwondjes hebt. Met een draadloos apparaat kun je bovendien overal scheren waar je maar wilt. Nadeel van elektrisch scheren is dat je eenmalig een hoge aanschafprijs hebt. Daar staat tegenover dat je geen (ook duur) navulverpakking scheermesjes meer moet kopen. Wel is het zo dat scheren met een scheermesje nog iets gladder scheer en een frisser gevoel geeft. Met bovenstaande top 10 beste scheerapparaten kom je vaak wel in de buurt van het resultaat van een scheermesje.

Conclusie

We hopen dat we met deze informatie je hebben kunnen helpen met het terugbrengen van het aantal keuzes. Welk merk en type apparaat je kiest zal uiteindelijk afhangen van je persoonlijke voorkeur.

1 PLAATS REACTIE
Review
Beste elektrisch scheerapparaat? Top 10 scheerapparaten getest!
3.1 (61.82%) 22 votes

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reacties
 • 16 augustus 2017

  Het beste scheerapparaat vind ik zelf een Braun.

  King
  Beantwoorden