/ Scheerapparaat / Beste scheerapparaat? De uitslag van onze test! Top 10 scheerapparaten

Beste scheerapparaat? De uitslag van onze test! Top 10 scheerapparaten

We hebben op scheertips.com al heel wat goede scheerapparaten getest. Het beste scheerapparaat wordt bepaald door een stukje techniek en innovatie, maar volgens sommigen is het ook een kwestie van persoonlijke smaak. Wij gingen in gesprek met mensen die regelmatig een scheerapparaat gebruiken. Wij vroegen hen wat voor hen het beste scheerapparaat is en welke criteria zij hanteren. Daarna hebben wij de scheerapparaten getest. Om jouw keuze te vergemakkelijken beschrijven we hier de scheerapparaten die goed worden beoordeeld.

Aan welke criteria moet het beste scheerapparaat voldoen?

De aankoop van een nieuw scheerapparaat is een investering die je maar eens in de zoveel jaar doet. Het apparaat moet jarenlang, elke dag opnieuw, je gezicht vrij van haren te maken. Op basis van gesprekken die wij hebben gehad met mannen die sinds kort elektrisch scheren of dat al jarenlang doen, hebben wij bij het bepalen van het beste scheerapparaat gelet op de volgende criteria:

 • Scheerresultaat (samengesteld uit gladheid’, ‘gelijkmatigheid’, ‘bereikbaarheid van moeilijk te bereiken plaatsen’ en ‘gemak waarmee lange haren worden geschoren’);
 • Scheersnelheid (samengesteld uit ‘totaal indruk van de snelheid ‘en ‘gladheid na 1 minuut scheren’);
 • Huidirritatie (reageert onze huid op het apparaat door bijv. jeuk of bobbeltjes);
 • Hanteerbaarheid van het apparaat tijdens het scheren (zoals: grip, moeilijk bereikbare plaatsen);
 • Neveneffecten (zoals temperatuur scheerkoppen, geluid en trillingen);
 • Gemak van reinigen, opruimen, etc.
 • Accuduur (gebruiksduur en tijd opladen)
 • Aanwezigheid accessoires (bijv. tondeuse of reinigingsstation).

Daarnaast kijken we naar de zeer subjectieve aspecten:

 • Ontwerp / design
 • Prijs

Welke scheerapparaten hebben een top-10 notering gehaald?

De strijd om het beste scheerapparaat is met name een strijd tussen Philips en Braun geworden. De beste scheerapparaten van andere merken komen niet in de top 10 voor. In onderstaande tabel staat een selectie van de testresultaten van vijf van de in totaal 10 scheerapparaten die wij de afgelopen jaren gereviewd hebben.

Rang Merk Prijs
1 Philips S9711/31 (9000 serie) bekijk prijs
2 Braun 9280 (Series 9) bekijk prijs
3 Philips S7370/12 bekijk prijs
4 Philips AquaTouch S5420/06 bekijk prijs
5 Braun Series 7 7898cc bekijk prijs
6 Philips Series 5000 S5100/06 bekijk prijs
7 Braun Series 3 3040 bekijk prijs
8 Philips AquaTouch AT750/16 bekijk prijs
9 Braun Series 5 5030s bekijk prijs

Op dit moment is het beste scheerapparaat duidelijk de Philips SHAVER Serie S9711/31. Dit apparaat biedt niet alleen het beste scheerresultaat maar is ook nog zeer prettig in gebruik en ergo dynamisch ontworpen, zodat je maximale grip hebt. Het apparaat beweegt in 8 richtingen, waardoor de haren maximaal gesneden worden. De indrukwekkende hoeveelheid accessoires en de prijsstelling, in vergelijking met braun iets gunstiger, maken dit apparaat voor ons op dit moment het beste scheerapparaat.

Philips 9 serie

philips-9serie-beste-scheerapparaatIn de categorie scheerapparten met roterende scheerkoppen komt de Philips 9 serie als beste uit onze review. Volgens Philips is de 9000 serie het meest geavanceerde scheerapparaat dat ze tot nu toe hebben gemaakt. De 9000 serie scheersystemen bieden een verrassend glad scheerresultaat. Alle 9000 serie modellen hebben een scheerkop die in acht verschillende richtingen kan buigen, zodat de kop precies de contouren van het gezicht volgt. Het V-Track-systeem brengt de haren in de beste snijpositie voor het gladste resultaat. De claim: 20% meer haartjes afscheren in één scheerbeweging. En dat is precies wat het scheerapparaat ook doet. Het is samen met de Braun 9 serie een van de betere scheerapparaten op dit moment te koop en we beoordelen het systeem dan ook als zeer goed. Een aanrader! Koop de Philips 9 serie hier

Braun Series 9

braun-7serie-beste-scheerapparaatIn de categorie foliescheerapparaten komt de Braun 9 serie als beste uit de test. De Series 9 is het absolute topmodel van Braun. Het scheerapparaat beschikt over de allerlaatste snufjes om het scheercomfort te verhogen en de haartjes zo dicht mogelijk tegen de huid weg te scheren. Het apparaat beschikt over een sterke motor en dat is te merken tijdens het scheren. De haartjes worden door de snel heen en weer bewegende mesjes moeiteloos afgeschoren. Daarnaast beschikt de 9 serie over een zogenaamde triltechniek waarmee de haartjes dichter bij de huid afgeschoren kunnen worden. Door de meebewegende scheerkop en scheerbladen kunnen ook de lastige plekjes bereikt worden. We concluderen in onze review dan ook dat dit één van de beste scheerapparaten is die de redactie tot nu toe heeft getest. Koop de Braun 9 serie hier.

banner-philips-9-serie-3d-test

1 PLAATS REACTIE
Review
Beste scheerapparaat? De uitslag van onze test! Top 10 scheerapparaten
3.1 (62.86%) 21 votes

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reacties
 • 16 augustus 2017

  Het beste scheerapparaat vind ik zelf een Braun.

  King
  Beantwoorden