Heb ik een reinigingsstation voor mijn scheerapparaat nodig?

Je bekijkt nu Heb ik een reinigingsstation voor mijn scheerapparaat nodig?

Veel moderne scheerapparaten, en dan met name de topmodellen, worden standaard met een reiniging station geleverd of bieden het aan als een (onmisbare) bij te bestellen accessoire. Dit artikel beschrijft of een reinigingsstation de moeite waard is om aan te schaffen.
[do_widget id=text-8]

Functies reinigingsstation

Zoals de naam doet vermoeden reinigt dit apparaat volautomatisch je scheerapparaat. Het apparaat werkt meestal met een automatisch reinigingsprogramma, het enige wat je moet doen is water en speciaal schoonmaakmiddel toevoegen en het scheersysteem in het apparaat te plaatsen. De scheerhoofden van het scheerapparaat worden na elke scheerbeurt zorgvuldig ontvet en gereinigd. De meeste reinigingsstation hebben bovendien een functie als oplaadstation. Sommige apparaten kunnen zelfs bepaalde onderdelen van het scheerapparaat smeren of nog gekker, drogen. Tot zover klinkt het best handig, zo’n apparaat. Maar is het ook noodzakelijk?

Een onnodige gadget?!

Er zijn (helaas) ook een aantal nadelen. Een reinigingsstation neemt flink wat ruimte in op je badkamermeubel. Belangrijker is echter dat de meerwaarde van het reinigen beperkt is. Tegenwoordig zijn bijna alle scheerapparaten zeer gemakkelijk onder de kraan af te spoelen. Je klikt het scheersysteem eenvoudig open en spoelt de kamers en mesjes schoon. Ook voor de grondige reiniging is geen speciaal station nodig. Je klikt het gehele scheerhoofd met gemak los van het apparaat om het daarna schoon te borstelen en af te spoelen. Tenslotte zijn de aanschafkosten van een scheerapparaat met reinigingsstation stukken duurder dan een nieuw scheerapparaat zonder zo’n accessoire. Wil je het scheerapparaat regelmatig reinigen dan moet je ook nog eens speciale schoonmaakmiddelen kopen waardoor je op jaarbasis extra geld kwijt bent aan scheren en scheerproducten.

Conclusie

Zit een reiniging station standaard inbegrepen dan is dat mooi meegenomen en moet je daarvoor het scheerapparaat niet laten staan. Echter, een systeem dat dagelijks je scheerapparaat reinigt is vooral een leuke gadget maar absoluut niet noodzakelijk voor een schoon scheerapparaat. Laat staan dat het nodig is voor een glad scheerresultaat…

Wie een beetje slim vergelijkt zal ook zien dat een aantal fabrikanten van scheerapparaten de topmodellen ook aanbieden zonder reiniging station, dit is bijvoorbeeld bij Philips het geval. Houdt dat geld dus lekker in je zak en koop een model zonder reinigingsstation, bijvoorbeeld de zeer goed presterende Philips S9031.

Meer artikelen gerelateerd aan scheerapparaten

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Dan

    Ik vind het eigenlijk wel handig. Ik zet het scheerapparaat na gebruik in mijn Braun reinigingsstation en heb er geen omkijken meer naar. Ik vind de meerkosten dus wel opwegen tegen de voordelen, scheelt mij tijd en ik heb altijd een schoon scheerapparaat. Ik weet namelijk dat ik nooit zelf elke dag handmatig mijn hele scheerapparaat ga schoonmaken, in ieder geval niet zo goed als dat zo’n apparaat doet…

  2. Wouter S.

    Ik heb n Philips met reinigingsstation en dar werkt(-e) fantastisch… maar nu geeft ie continu aan dat er teveel of te weinig vloeistof in zit ongeacht wat er in zit en gaan de automatische programma’s niet draaien alleen opladen; wat te doen?

Geef een reactie