Wanneer scheerkoppen scheerapparaat vervangen?

Je bekijkt nu Wanneer scheerkoppen scheerapparaat vervangen?

Of je nu met een Philips, Braun of ander merk scheerapparaat scheert, na verloop van tijd zijn de scheerkoppen of cassette aan vervanging toe. Je scheert steeds minder glad, scheren duurt steeds langer en de mesjes ’trekken’ aan je haren in plaats van ze in een beweging af te scheren. Herkenbaar?
[do_widget id=text-8]

Wanneer scheerkoppen vervangen?

Scheerhoofden slijten gelijkelijk, mede afhankelijk van de mate van gebruik. Bij de meeste mensen moeten de scheerkoppen van een scheerapparaat gemiddeld één keer in de 2 jaar jaar vervangen worden of zoveel eerder wanneer je merkt dat de scheerprestaties afnemen. Dat komt doordat een scheerapparaat door de meeste mannen intensief gebruikt wordt. De meeste mannen scheren vrijwel dagelijks en de mesjes moeten elke dag presteren. Niet gek dat er na 2 jaar lang dag in dag uit stugge baardharen scheren sprake is van slijtage. De mesjes worden steeds minder scherp, hoewel dat maar gedeeltelijk komt door het snijwerk zelf.

Naast de normale slijtage is er namelijk nog een andere reden dat je de scheerhoofden gemiddeld om de twee jaar moet vernieuwen. De mesjes in de scheerkoppen zijn gemaakt van metaal. Na elke scheerbeurt blijven er microscopisch kleine deeltjes achter op de mesjes. Onder invloed van huidvet, huidschilfers, evt. andere stoffen op je huid en de luchtvochtigheid gaat het metaal oxideren. Hoewel dat niet zo hard gaat dat je meteen roestplekken zal zien verschijnen gaat de kwaliteit wel degelijk achteruit. De mesjes worden bot en je scheert steeds minder glad met je scheerapparaat. Tijd om ze te vervangen dus.

Waar nieuwe scheerkoppen kopen?

Wanneer je de scheerkop moet vervangen is dus afhankelijk van de mate van gebruik. Wanneer je merkt dat de scheerprestaties afnemen is het meestal tijd. Gelukkig is het probleem met botte scheerkoppen eenvoudig te verhelpen. Bij bol.com kun je voor bijna elk merk nieuwe mesjes vinden, ongeacht of je scheerkoppen voor een Philips scheerapparaat of cassettes voor een Braun nodig hebt. Zeker nu tegenwoordig bijna alle scheerapparaten een af- en opklik systeem hebben, vervang je de scheerunits eenvoudig zelf, zonder ook maar een schroefje los te draaien. Na vervangen scheert je apparaat weer als nieuw lekker glad. Bekijk het assortiment hier (Tip: gebruik daar de zoekfunctie om het typenummer op te zoeken).

Meer artikelen gerelateerd aan scheerapparaten

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Lukas

    Ik heb na 4 jaar gebruik eens een keer de koppen vervangen (ik had idee dat het scheren minder goed ging). Voor mijn gevoel gaat het met de nieuwe scheerkoppen een stuk beter!

  2. simon

    Ik heb braun 5940. Scheerkop gaat bij maar hooguit 2 maanden mee. In 1 jaar heb ik al 6 scheerkoppen versleten.

Geef een reactie