Hoe zelf scheerkoppen scheerapparaat vervangen?

Je bekijkt nu Hoe zelf scheerkoppen scheerapparaat vervangen?

Na ongeveer 2 jaar is het bij de meeste scheerapparaten tijd om de scheerkoppen te vervangen. Door slijtage door het bijna dagelijks gebruiken van het apparaat en onder invloed van huidvet, huidschilfers en luchtvochtigheid slijten de mesjes en worden ze bot. Dat zorgt er voor dat je steeds minder glad scheert, het scheren steeds langer duurt en pijnlijk kan zijn. Gelukkig kun je eenvoudig zelf de scheerkoppen van je scheerapparaat vervangen. Hoe je dat doet, lees je hieronder.
[do_widget id=text-8]

Hoe scheerkoppen vervangen

Vervangen van de scheerhoofden doe je wanneer je merkt dat de prestaties minder worden. Bij de meeste mensen is het na gemiddeld 2 jaar noodzakelijk om nieuwe scheerkoppen te plaatsen, om weer terug een goed scheenresultaat te krijgen. Scheerhoofden kunnen niet geslepen worden, maar wel vervangen worden.

De meeste scheersystemen hebben of een af- en opklik systeem waarmee je heel de scheerunit in zijn geheel vervangt. Bij sommige apparaten kun je de scheerkoppen uit de houder verwijderen door de opsluitplaat los te draaien. Dit is met name bij Philips scheerapparaten het geval. Hoe dan ook, in de meeste gevallen vernieuw je de mesjes zonder dat je daarbij een schroefje moet loshalen of ander gereedschap nodig hebt. In de meeste gevallen klik je eenvoudig de houder van het apparaat open, haal je de oude scheerhoofden los of er uit en vervang je ze door een nieuwe scheerkop.

Waar nieuwe scheerhoofden kopen?

Een nieuw scheerhoofd of scheerunit koop je voordelig bij bol.com. Daar kun je bijna voor elk apparaattype nieuwe vervangede scheerbladen vinden. Om het zoeken makkelijk te maken: gebruik de zoekfunctie om te zoeken op ‘scheerkoppen’ en het typenummer van jouw scheerapparaat.

Meer artikelen gerelateerd aan scheerapparaten

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Mak

    Is de moeite waard als je al een wat ouder scheerapparaat hebt.

Geef een reactie