Waar op letten bij aankoop scheerapparaat?

Je bekijkt nu Waar op letten bij aankoop scheerapparaat?

Wie een nieuw scheerapparaat wil kopen moet een hoop dingen vergelijken om tot een goede keuze te kunnen komen. In dit artikel bespreken we de belangrijkste onderdelen en eigenschappen van een scheerapparaat, waar je bij de aankoop op kunt letten en vergelijken. Voor de roterende systemen vinden we de philips S9000 erg goed scheren. Voor de vibrerende systemen is dat de Braun serie 9.
[do_widget id=text-8]

Oplaadbaar of op netstroom?

Een snoer is vaak onhandig en beperkt je enkel tot die plaatsen waar je de beschikking hebt over een stopcontact. Tegenwoordig zijn de meeste scheerapparaten voorzien van een accu. Deze oplaadbare scheerapparaten hebben per oplaadbeurt voldoende batterij voor één of twee weken dagelijks scheren. Het belangrijkste voordeel is dat je overal kunt scheren waar je wilt. Het enige voordeel van de scheerapparaten die enkel op netstroom werken is dat ze meestal goedkoper zijn in aanschaf zijn. De meeste topmodellen van de bekende merken zijn echter allemaal voorzien van een batterij/accu.

Afspoelbaar en waterdicht scheerapparaat

Een scheerapparaat dat je onder de kraan af kunt spoelen is gemakkelijk schoon te maken. Met warm water verwijder je namelijk ook de huidvetten die met een droog schoonmaakborsteltje vaak blijven zitten. Je klikt een afspoelbaar en waterdicht apparaat eenvoudig openen en spoelt het af onder de kraan. Kies je voor een scheerapparaat dat niet onder de kraan afgespoeld mag worden dan kost het schoonmaken wat meer tijd. Voor een grondige reiniging (hoeft niet wekelijks) moet je bij beide typen met een borstel aan de gang.

Let op: afspoelbaar is niet hetzelfde als waterdicht. Er zijn ook volledig waterdichte scheerapparaten te koop waarmee je onder de douche kunt scheren. Deze systemen bieden naar onze mening weinig voordelen voor het scheerresultaat. Wel bespaar je iets aan tijd doordat je scheert terwijl je doucht of in bad zit.

Roterend of vibrerend scheerapparaat

Er zijn vele verschillende merken te koop in de winkel en op internet. Het merk is echter van ondergeschikt belang aan het type scheersysteem. Voor het elektrisch scheren zijn er namelijk twee verschillende typen: een roterend scheersysteem of een vibrerend scheersysteem. Lees hier meer over de verschillen tussen deze twee typen. Welke je kiest hangt vooral af van je persoonlijke voorkeur, beide typen scheren namelijk even goed.

Contourvolgend

Sommige scheerapparaten scheren contourvolgend. Dat wil zeggen dat de scheerkoppen de contouren van het gezicht heel nauw volgen, dit vergemakkelijkt en versnelt het scheren van de lastige plekjes op het gezicht. Een contourvolgend systeem raden we zeker aan!

Vocht inbrengende systemen

Een nieuwe functie die enkele scheersystemen bieden is tijdens het scheren het aanbrengen van een gel of crème op de huid. Dit bereidt het gezicht voor op het scheren en voorkomt irritatie. Wij hebben tijdens onze reviews nog weinig voordelen voor het scheerresultaat of comfort opgemerkt. Het is in ieder geval geen optie die doorslaggevend moet zijn wanneer je een nieuw scheerapparaat wilt kopen.

Accessoires scheerapparaat

De tijd dat een scheerapparaat alleen maar (stoppels kan scheren is voorbij. Sinds enkele jaren worden scheerapparaten steeds functioneler. Je kunt er niet alleen mee scheren, maar de topmodellen bieden steeds vaker extra accessoires in de vorm van opzetstukken, zoals o.a. een tondeuse, baardtrimmer en neushaartrimmer.

Ook zijn er speciale oplaad en ook steeds vaker reinigingsstations. Een reinigingsstation is wat ons betreft vooral een onnodige gadget is die door zijn formaat aardig wat ruimte inneemt op je badkamermeubel. De scheerkoppen zijn namelijk zeer eenvoudig met de hand te reinigen door ze onder de kraan af te spoelen. Ook voor de grondige reiniging is geen speciaal station nodig.

Waar op letten bij aankoop scheerapparaat: conclusie

Vergeet bij het lezen van deze kooptips niet dat het scheerresultaat en huidcomfort het belangrijkst zijn. Welk scheersysteem je koopt is grotendeels afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. De meeste typen scheerapparaten (zeker in het duurdere segment) scheren namelijk nagenoeg gelijk. Volgens een onderzoek van de Consumentenbond zou een roterend mesje even glad scheren als een oscillerend systeem en dat is ook onze ervaring. Daarbij willen we je nog meegeven dat een scheerapparaat van een bekend merk niet altijd betere hoeft te scheren dan een apparaat van een onbekend merk. Doorgaans kunnen we wel stellen dat goedkoop duurkoop is, en je het beste kiest voor een wat duurder degelijk scheerapparaat uit de laatste serie van de bekende fabrikanten (Philips en Braun). Lees zeker eens onze reviews!

Meer artikelen gerelateerd aan scheerapparaten

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Tim

    Ik heb n Braun 9 serie. Werkt goed, vooral als de haartjes net wt langer zijn. Maakt alleen wat veel lawaai, maar dat went snle.

Geef een reactie