Beste scheerapparaat voor vrouwen top 5 – ladyshaves getest

Je bekijkt nu Beste scheerapparaat voor vrouwen top 5 – ladyshaves getest

Scheren met een scheerapparaat voor vrouwen (ladyshave of ladyshaver) is de minst pijnlijke vorm van haartjes verwijderen. In plaats van uittrekken (epilator) worden de haartjes tot tegen de huid weggeschoren. Helaas heeft scheren een groot nadeel: na enkele dagen zijn er al weer stoppels zicht- en voelbaar. Dat komt omdat een scheerapparaat nooit helemaal perfect glad scheert. Door de snelheid van ontharen, het gemak en de pijnloze ervaring, is voor veel vrouwen het scheerapparaat echter de prettigste manier voor glad geschoren benen, oksels en bikinilijn. Er zitten echter grote verschillen in kwaliteit en prestaties tussen de apparaten. Wat is eigenlijk het beste scheerapparaat voor vrouwen dat je kunt kopen?

Het beste scheerapparaat voor vrouwen!

Wij hebben voor deze website en voor diverse (dag)bladen een groot aantal scheerapparaten mogen beoordelen. Al die resultaten hebben we bij elkaar gelegd en samengevat in onderstaande top 5. Dit vinden wij de beste scheerscheerapparaten voor vrouwen:

RangMerkPrijs
1Philips SatinShave Advanced BRL140/00 – Ladyshavebekijk prijs
2Braun Silk-épil LS5560 – Ladyshaverbekijk prijs
3Philips SatinShave Prestige BRL180/00bekijk prijs
4Braun Silk-épil LS5160 – Ladyshaverbekijk prijs
5Remington BKT4000 Cordless Bikini Trimmerbekijk prijs

De merken in deze top 5 scheren allen zeer glad tegen de huid. Welke je kiest is vooral een kwestie van persoonlijke smaak en budget. De Philips SatinShave Prestige BRL180/00 (op nr 3 geëindigd in deze test) vinden we zelf erg prettig in gebruik en onze persoonlijke mening is dat je dat apparaat moet kopen. Een toelichting over hoe wij tot deze beoordelingen zijn gekomen lees je hieronder.

Wat is een goed scheerapparaat voor vrouwen?

Een goed scheerapparaat voor vrouwen (ladyshave) moet aan een aantal eisen voldoen. Het allerbelangrijkst is natuurlijk dat het scheerapparaat de haartjes goed weet te verwijderen en dat daarbij geen huidirritatie ontstaat. Dat testen wij door het apparaat zelf een aantal dagen te gebruiken. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat het apparaat handig in gebruik is: bijvoorbeeld een goede accu, makkelijk te verwisselen opzetstukjes, eenvoudig schoon te maken en ergonomisch vast te houden is. Ook het geluid (lawaai) en of het apparaat zowel droog als onder de douche te gebruiken is, speelt een rol bij hoe hoog een apparaat beoordeeld wordt. Design en accessoires spelen in onze beoordeling minder een rol, tenzij de accessoires een aanzienlijke meerwaarde hebben op het resultaat. Het einddoel is namelijk het beste scheerapparaat, en dat moet vooral glad de haartjes verwijderen tot tegen de huid.

Conclusie: een laydshave of epileren?

Bovenstaande scheerapparaten (ladyshaves) zijn door ons als beste beoordeeld. Vrouwen die graag zonder al te veel moeite snel een gladde haarloze bikinilijn, benen of oksels willen, doen er goed aan één van deze apparaten te kopen. Bij bovenstaande apparaten weet je dat je te maken hebt met een goed werkend apparaat waar je jarenlang mee vooruit kunt– veelal van bekende merken als Braun en Philips. Het nadeel van een scheerapparaat blijft echter nog wel staan: je moet het elke week herhalen. Dat is bij alle andere vormen van ontharen ook zo, maar met scheren zijn stoppels het snelst weer zichtbaar. Vind je snel terug groeiende stoppeltjes vervelend? Overweeg dan om een epilator of licht-ontharingsapparaat aan te schaffen.

Meer artikelen gerelateerd aan scheerapparaten

Hanneke de Groot

Sinds 2016 schrijf ik artikelen over scheren en ontharen op scheertips.com. In het dagelijks leven werk ik als onderzoeker bij een multinational die zowel medische apparatuur als consumenten lifestyle artikelen ontwikkeld. Mijn achtergrond is Industrieel ontwerp aan de Technische Universiteit Delft, waar ik mij specialiseerde op product design en medisign. Lees meer over Hanneke.

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Stekker

    Ik gebruik nu een Philips en ben er super tevreden over. Het apparaat trekt niet aan de haartjes zoals ik dat bij mijn oude (10 jaar oude) apparaatje wel had. Soms wel een paar keer over zelfde plekje bewegen, maar geen probleem.

  2. Keisha

    Ik heb nog nooit een scheerapparaat op batterijen gebruikt. Ik heb in mijn voorraadkast een doos met goedkoop scheerapparaat. Ik dacht geef mij maar de goedkope, aangezien de haartjes inderdaad binnen no time terugkomen.

Geef een reactie