Review: Philips 7000 series scheerapparaat

Je bekijkt nu Review: Philips 7000 series scheerapparaat

Sinds kort heeft Philips een aantal nieuwe scheerapparaten op de markt gebracht in de 7000 series van het merk. Wij hebben één van deze apparaten mogen reviewen. In dit artikel beschrijven we onze test en ervaringen.

De Philips 7000 series scheerapparaten

philips-sensotouch-reviewPhilips heeft in de 7000 serie een 10 tal modellen in de markt gebracht. Deze modellen beschikken allemaal over dezelfde scheertechnologie en scheren daardoor even glad. Zo is de Philips SensoTouch 2D RQ1187 identiek aan het door ons geteste model maar is alleen de kleur anders. Verschillen zijn er wel in bijbehorende accessoires. Zo beschikt het goedkoopste model niet over een oplaadstation en opzetstuk voor de baard te stijlen, maar ook die scheert even glad als zijn duurdere broertjes. Wij hebben de Philips SensoTouch 2D RQ1175 mogen testen. Andere (sensotouch) modellen zijn: RQ1195, RQ1178, RQ1155, RQ1145, RQ1141, RQ1197, RQ1167 en de RQ1160. Het ontwerp en de kleurstellingen van het elektrisch scheerapparaat spreekt ons wel aan, maar wat zijn de scheerprestaties

Klik hier om de Philips SensoTouch 2D RQ1175 te kopen


Hoe scheert de 7000 serie?

De Philips SHAVER series 7000 serie is verder doorontwikkeld ten opzichte van eerdere series. De scheerkoppen met de DualPrecision-messen zijn verbeterd. De scheerkop past zich bovendien goed aan op de contouren van het gezicht. Het scheerapparaat glijdt soepel over de huid en wij hadden dan ook geen last van scheerirritatie. scheren-met-philips-sensotouch-recencieDe haartjes worden goed afgeschoren zonder dat je daarvoor meerdere keren met het apparaat over hetzelfde stukje huid moet bewegen. Wij hadden een gladde, zachte huid na het scheren. Het apparaat biedt de mogelijkheid om ook nat te scheren. Dat hebben we voor deze review niet uitgetest maar het droog scheren was erg comfortabel. Schoonmaken gaat net als bij de eerdere modellen van Philips ook eenvoudig. Je klapt de scheerhoofden open en spoelt ze grondig af onder de kraan. Het apparaat zelf ligt lekker in de hand en de batterij heeft een lange levensduur.

Conclusie

De Philips scheerapparaten uit de 7000 series zijn een goede aankoop waarmee je perfect glad kunt scheren. We beoordelen het scheerapparaat dan ook met een ruime voldoende. Wel scoort de grote broer (de 9000 serie) hoger in scheerresultaat en scheercomfort. Klik hier voor de review van de Philips 9000 serie. Wie iets meer te besteden heeft raden we dan ook aan om voor dat model te kiezen. Dat neemt niet weg dat de 7000 serie uitstekend presteert en aan de verwachtingen voldoet.

Advies

Wij hebben de Philips SensoTouch 2D RQ1175 getest en zijn hier erg tevreden over. Er zit echter geen verschil in scheertechnologie waardoor de 10 verschillende modellen even glad scheren en je de keuze dus vooral moet maken op basis van kleur en bijbehorende accessoires.

Klik hier om de Philips SensoTouch 2D RQ1175 te kopen


Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft 6 reacties

 1. Maarten

  Ik heb de Philips SensoTouch 2D RQ1175 afgelopen zomer gekocht. Een prettig scheerapparaat dat ook nog eens erg glad scheerresultaat. Ik heb eigenlijk geen negatieve punten. Leuk weetje: de consumentenbond heeft dit scheerapparaat als beste scheerapparaat uit de test beoordeeld!
  – scheert vlot en glad
  – scheert zowel lange als korte baard vlot weg
  – weinig tot geen huidirritatie

  1. fred

   scheert totaal niet en ook niet glad.

 2. Galjaard

  Ik twijfel nog een beetje tussen dit apparaat en de 9000 serie. Hebben jullie advies?

 3. Het is een goed apparaat. Ik ben er wel tevreden mee. Hij is beter dan mijn vorige van Philips.

 4. Math

  zelf heb ook een 7000 model, ik moet me helaas erg lang scheren en dan ben ik nog niet tevreden ermee. wel volg het apenraat je contouren van je gezicht goed.
  Huid irritaties heb ik dus niet omdat er ook te weinig wordt weg geschoren dus niet diep.

  Mijn zoon heeft wel een goed apenraat van Philips daar zullen vast betere messen in zitten .

  Math.

 5. Jan

  S7370 perfect app, jammer dar er geen laadstation bij geleverd wordt

Geef een reactie