Gladgeschoren hoofd laten glimmen

Je bekijkt nu Gladgeschoren hoofd laten glimmen

In vraag en antwoord deze keer een vraag van Laus. Hij scheert regelmatig zijn hoofd glad en wil graag weten hoe hij zijn geschoren hoofd lekker glimmend krijgt, zoals je dat vaak bij anderen ziet.
[do_widget id=text-8]

Huidvet zorgt voor glans

Het antwoord op die vraag lijkt in eerste instantie simpel. Je hoofdhuid produceert van nature huidvetten om de huid te beschermen tegen water en uitdroging. Je kunt de vette goed herkennen aan een vingerafdruk op schoon glas. De afdruk die achterblijft is je huidvet. Datzelfde huidvet zorgt er voor dat de hoofdhuid van sommige mannen glimt, nadat ze de huid glad hebben geschoren. Iemand die dus van nature een wat vettigere huid heeft en zijn hoofd heel erg glad scheert zal waarschijnlijk een glimmende hoofdhuid hebben. Iemand die wat minder glad scheert (en wellicht ook van nature wat minder huidvet heeft) krijgt dit glanzende effect vele malen minder.

Daarmee komen we op een wellicht lastiger onderdeel. Om de terugkaatsing van het licht mogelijk te maken en niet te verstoren, moet je dus zeer glad scheren en dat regelmatig doen. Zodra je haartjes weer wat gaan groeien zullen zij er voor zorgen dat het licht minder goed vanaf de hoofdhuid weerkaatst en het glimmende effect verdwijnt. Meer informatie over hoe je het beste je hoofd scheert lees je hier.

Lotion of olie

Helaas produceren niet alle mannen evenveel huidvet en lukt het niet altijd om een gladde hoofdhuid te krijgen (bijv. doordat je een snelle haargroei hebt). Gelukkig is daar wel iets aan te doen. Door gebruik te maken van een vocht inbrengende verzorgende huid crème of een babyolie kun je het glanseffect zelf creëren. Een goede lotion hiervoor vinden wij die van L’Oreal Paris Men Expert. Een goede babyolie vinden wij die van Netural. Bijkomend voordeel van de huid crème? Het houdt je huid ook nog is lekker zacht. Voordelen van deze babyolie? Niet giftig, veilig voor de gevoelige huid, bevat geen geur en wordt minder opgenomen door de huid dan huid crème. Ons advies is om beiden te proberen om uit te vinden wat voor jou het beste werkt?

Hoe breng je het aan? Gebruik hiervoor een zachte doek, zonder dons (dus geen handdoek), zoals bijvoorbeeld een T-shirt dat je niet meer gebruik of nog iets zachters. Let op dat het geen doek is die pluist of vezels achterlaat, zoals fleece. Werk de olie voorzichtig in op de huid door cirkelvormige bewegingen te maken.
[do_widget id=text-9]

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Marcha

    Bij humberto vind ik het altijd wel mooi

Geef een reactie