Welk scheerapparaat kopen?

Je bekijkt nu Welk scheerapparaat kopen?

Er zijn honderden scheerapparaten te koop in de winkel. Helaas kun je ze niet op voorhand uitproberen of na gebruik terug omruilen. Daarom geven we je in dit artikel enkele tips over welk scheerapparaat goed is en je volgens ons moet kopen?
[do_widget id=text-8]

Verschillende typen

Er zijn vele verschillende merken te koop in de winkel en op internet. Het merk is echter van ondergeschikt belang aan het type scheersysteem. Voor het elektrisch scheren zijn er namelijk twee verschillende methodes, een roterend scheersysteem of een vibrerend scheersysteem.

Roterend scheersysteem

Roterende scheersystemen zijn voorzien van 2 of 3 ronde koppen aan het scheerapparaat. Deze koppen zijn voorzien van mesjes en draaien rond. De haren die hierin terecht komen worden afgesneden. Het elektrische scheerapparaat heeft ultradunne scheerhoofden met sleuven voor het scheren van lange haren en gaatjes voor kortste stoppels. De meeste systemen hebben roterende dubbele mesjes die de haren optillen om op comfortabele wijze onder of tegen het huidoppervlak af te scheren. Daarnaast volgt het apparaat alle contouren van uw gezicht en hals doordat de koppen onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen. Hierdoor kunt u dicht op uw huid komen voor een snelle en effectieve scheerbeurt. Een bekende fabrikant van roterende scheersystemen is Philips. Voor de roterende systemen vinden we de philips S9000 erg goed scheren.

Vibrerend/oscillerend foliescheersysteem

Vibrerende scheersystemen zijn voorzien van een recht, relatief glad scheerblad met een scheerrooster of metalen folie (blad). Achter een metalen folie zit een trillend scheermes. Voor wat het scheerresultaat of huidcomfort betreft is er weinig verschil met de roterende scheermachines. Een vibrerend (ook wel oscillerend genoemd) scheersysteem is echter wel gemakkelijker schoon te maken. Het bekendste merkt van dit type scheerappraat is Braun, waarvan we de Braun serie 9 het beste vinden scheren.

Natscheren met een scheerapparaat

Alleen met de hiervoor bedoelde apparaten kun je elektrisch met water of onder de douche scheren. Deze apparaten zijn vaak geheel waterdicht en beschikken over een ingebouwde batterij zodat je niet onder stroom kunt komen te staan. Sommige apparaten beschikken zelfs over een vocht inbrengende emulsie, die door een druk op de knop tijdens het scheren op de huid wordt aangebracht. Zo wordt het frisse gevoel van nat scheren gecombineerd met het comfort van droog scheren.

Welk merk en type scheerapparaat moet ik kopen?

Welk systeem het beste werkt is grotendeels afhankelijk van je eigen persoonlijke voorkeur, beide type apparaten presteren wat scheerresultaat betreft nagenoeg gelijk. Volgens een onderzoek van de Consumentenbond zou een roterend mesje even glad scheren als een oscillerend systeem. Wij hebben in onze testen en reviews goede ervaring met zowel een roterend systeem als een foliescheersysteem.

Het merk / de fabrikant van het scheerapparaat maakt in principe niet zoveel uit. Een scheerapparaat van een bekend merk hoeft niet altijd beter te scheren dan een apparaat van een onbekend merk. Doorgaans kunnen we wel stellen dat goedkoop duurkoop is en je het beste kiest voor een wat duurde degelijk scheerapparaat uit de laatste serie van de bekende fabrikanten. Heb je daarvoor het geld niet? Koop dan een scheerapparaat uit de voorlaatste serie (vaak nog enkele exemplaren te koop op het internet).

Wij reviewen regelmatig verschillende typen en merken, de resultaten van deze reviews lees je hier.
[do_widget id=text-9]
Fotocredits: Day 217 – Close shave, uitsnede, TiggerT

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Erik

    Ik scheer zelf met een braun het fijnst maar mijn broertje heeft het liefst een philips (roterende kop). Ook een kwestie van persoonlijke voorkeur / gewenning. Ik heb dat ding ooit gehad voor mijn verjaardag en ben er dus aan gewend. Dat geldt ook voor mijn broertje. Volgensmij maakt het verder weinig uit in gladheid.

Geef een reactie