Tweedehands scheerapparaat gebruiken?

Je bekijkt nu Tweedehands scheerapparaat gebruiken?

Wilt u een gebruikt scheerapparaat op marktplaats kopen of krijgt u een scheerapparaat van iemand dat reeds gebruikt is? In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen van tweedehands scheerapparaten en geven we je een koopadvies.
[do_widget id=text-8]

Voor- en nadelen

De voordelen zijn bij tweedehands aankopen meestal wel duidelijk: gebruikte spulletjes zijn (mits het geen antiek is) vele malen goedkoper. Soms worden spullen op marktplaats of andere veilingsites zelfs gratis aangeboden. Er zijn echter een aantal nadelen die je in overweging mee moet nemen voordat je een scheermachine overneemt:

  • Gebruikte scheerapparaten zijn onhygiënisch. Hoe kort of lang er ook mee geschoren is, huidvetten, huidschilfers en vooral veel haartjes hebben de scheerkoppen en scheerkamers gepasseerd. Besluit je toch een door iemand anders gebruik scheerapparaat te kopen? Voer dan een grondige reiniging uit.
  • De mesjes in de scheerkoppen zijn onderhevig aan slijtage. Geadviseerd wordt om bij dagelijks gebruik de scheermesjes in het apparaat elke 2 jaar te vervangen. Bij gebruikte systemen heb je dus kans op slijtage (botte mesjes).
  • Bij een draadloos systeem neemt de capaciteit van de accu langzaam af, net als bij laptops en mobiele telefoons.

Waarom wel of geen gebruikt scheerapparaat kopen

Ons advies is om geen gebruikt systemen te kopen of een gekregen tweedehands scheerapparaat te gebruiken. Hoewel de beschreven nadelen redelijk goed op te lossen zijn door een grondige reiniging (let op: je krijgt nooit alles meer 100% schoon) of het vervangen van onderdelen (let op: dit kan prijzig zijn) moet je jezelf afvragen of je niet beter in één keer iets meer betaald voor een nieuw en goed scheerapparaat. De huidige generatie modellen presteert namelijk al weer stukken beter dan systemen van circa 2 jaar oud. Zowel in scheerresultaat als in comfort, zeker als je dagelijks moet scheren is dat een belangrijk argument om een nieuwe te kopen. Een goed presterend apparaat voorkomt een hoop ergernis, huidirritatie en tijdverlies. Je leest hier welke twee scheerapparaten door ons als beste zijn getest!
[do_widget id=text-9]

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Otto-Jan

    Ik heb vorig jaar het scheerapparaat van mijn broer gekregen nadat hij zelf een nieuwe had gekocht. Toen ik hem opendeed zaten alle haarkamers verstopt en heb ik flink met het borsteltje en water aan de weer gemoeten om het apparaat schoon te krijgen. De geur kreeg ik er echter maar moeilijk uit en ben daarom nu ook op zoek naar een nieuwe. Hebben jullie tips?

Geef een antwoord