Gillette ontwikkelt scheermes met scheerschuimdispenser

Je bekijkt nu Gillette ontwikkelt scheermes met scheerschuimdispenser

Gillette is een scheermes aan het ontwikkelen dat tijdens het scheren scheergel/schuim of lotion op de huid aanbrengt. Dit blijkt uit een op 7 mei 2015 aangevraagd patent.

Het idee achter dit nieuwe scheermes met ingebouwde dispenser is simpel, zo beschrijft Gillette in de patentaanvraag. Om jezelf te scheren heb je op dit moment niet alleen een goed scheermesje nodig maar ook een aparte bus scheerschuim. Sommige mannen gebruiken nog andere accessoires zoals een scheerkwast. Het scheerschuim aanbrengen kost bovendien veel tijd. Kortom, de huidige manier van scheren is onhandig en tijdrovend. Met dit nieuwe, nog in ontwikkeling zijnde, scheermes kun je na het aanbrengen direct beginnen met scheren. Het scheerschuim komt voor het mesje op de huid en helpt de mesjes soepel over de huid te laten glijden. Zoals op de afbeelding (zie boven) te zien is beschikt de houder over 5 mesjes, een verdeelsysteem voor de scheerschuim, een lubrastrip, een en een speciale strip om de haartjes goed recht te zetten. Gillette geeft echter wel aan dat er nog een flink aantal technische- en gebruiksuitdagingen zijn, waarbij ze aangeven dat het nieuwe mes nog niet perfect tegemoet komt aan de manier waarop we nu gewent zijn om te scheren.

Al met al dus een goed idee. Het scheermes zal nog wel even op zich laten wachten, maar wij zijn alvast benieuwd! Tot die tijd gebruiken wij de Gillete Fusion Proglide Power met een goede scheergel.
[do_widget id=text-9]

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Dan

    Dat kan handig zijn! Huid natmaken en scheren maar (scheermes zorgt voor het scheerschuim). We gaan zien of het ooit op de markt komt…

Geef een reactie