Scheerolie gebruiken: duurzaam en huidvriendelijk alternatief voor scheerschuim!

Je bekijkt nu Scheerolie gebruiken: duurzaam en huidvriendelijk alternatief voor scheerschuim!

Duurzaam leven is een belangrijk thema. We zijn allemaal op zoek naar manieren om milieuvriendelijker te leven. Alle kleine beetjes helpen, en door met zijn allen hier meer op te letten kunnen we een verschil maken voor het milieu. Ook op het gebied van scheren zijn er manieren om een bijdrage te kunnen leveren aan een schoner en beter milieu. Zo gebruiken veel mannen en vrouwen nog scheerschuim. Afhankelijk van de samenstelling, ingrediënten en mate van gebruik is dit product schadelijk voor het milieu en kan je huid ook wel iets beters gebruiken. Gelukkig zijn er huid- en milieuvriendelijkere alternatieven die net zo goed resultaat geven, zoals scheerolie.

Wat is scheerolie

Scheren met olie was vroeger eerder regel dan uitzondering. Het is een stuk duurzamer dan scheerschuim waar vaak allerlei chemicaliën aan toegevoegd zijn om gladde schuimlaag te creëren. Scheerolie bestaat doorgaans uit natuurlijke oliën. Wij raden Razoli scheerolie van het merk Amanprana aan. Van dat merk is zowel een mannen als vrouwen olie te koop. De olie is speciaal ontwikkeld voor het scheren en bestaat uit een mengsel van olijf-, kokos- en amandelolie plus essentiële oliën. Er zijn geen chemicaliën aan toegevoegd. De olie is 100% biologisch, dierproefvrij, vegan en als je per ongeluk een beetje in je mond krijgt is het niet schadelijk (het is eetbaar). De olie breekt gewoon af in het milieu, zonder daar al te veel schade te veroorzaken.

Voordelen van scheerolie

Het gebruik van scheerolie heeft een aantal voordelen. De scheerolie creëert een gladde barrière tussen de huid en het scheermesje. Het maakt de huid zacht en glad zodat het scheren gemakkelijk en comfortabel is uit te voeren. Doordat de mesjes makkelijk over de huid glijden, worden snijwondjes voorkomen. Handig is ook dat de olie doorzichtig is, daardoor zie je precies wat je doet. Tenslotte verzorgen en beschermen de olien de huid. De plantaardige oliën zijn rijk aan vitamine E, voeden de huid zonder haar vet te maken en verstoppen de poriën niet. Ze maken de huid zacht en glad en verzachten irritaties en jeuk. Na het scheren is de verzorgende scheerolie van Amanprana goed ingetrokken en doet ze haar verzorgende werk voor de huid.

Scheerolie is een simpele en fijne manier om een bijdrage te leveren aan een duurzamer leven zonder aan comfort in te leveren. Het kan zowel door mannen als vrouwen gebruikt worden.

Hoe scheerolie gebruiken?

Voor het scheren heb je maar 2 tot 3 druppeltjes olie en een beetje water nodig (als voorbeeld voor het gezicht, op andere plekken heb je misschien minder of meer nodig). Maak eerst de huid een beetje nat. Doe daarna 2 tot 3 druppeltjes olie in je handpalmen, wrijf je handen samen en masseer het daarna op de huid zodat de plaats waar je wilt scheren goed ingewreven wordt. Voeg eventueel nog een beetje water toe. Na het scheren spoel je de huid af met een beetje koud water en droog je de huid. Je huid is niet vettig doordat de olie voor een deel in de huid is getrokken en de huid verzorgt. De overtollige olie is daarnaast voor een deel met het scheermesje verwijderd.

Meer artikelen gerelateerd aan gezichtsverzorging

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Geef een reactie