Zelf je wenkbrauwen bijknippen als man: hoe doe je het goed?

Je bekijkt nu Zelf je wenkbrauwen bijknippen als man: hoe doe je het goed?

Een net en verzorgd kapsel dat elke 3 tot 5 weken in model wordt gebracht bij de kapper is voor veel mannen belangrijk. Wat veel mannen echter vergeten zijn hun wenkbrauwen. Net als alle andere lichaamsbeharing groeien de haartjes uit tot hun maximale lengte, voordat ze uitvallen en weer vervangen worden voor nieuwe haartjes. Worden de haartjes van je wenkbrauwen te lang, dan ziet dat er al snel slordig en onverzorgd uit.

Wenkbrauwen bijwerken voor een verzorgd uiterlijk

Gelukkig zijn er tegenwoordig ook veel mannen die wel hun wenkbrauwen bijwerken. Hiermee voorkomen ze dat de haren in elkaar overlopen en houden ze de lange haartjes in toom. Vooral de wilde haren die uitsteken, extreem brede haarbossen boven de ogen of wenkbrauwen die doorlopen boven de neus zien er slordig uit. Maar hoe houd je zelf jouw wenkbrauwen bij? Wist je dat met het bijknippen van wenkbrauwen al een heel eind komt?

Hoe knip je jouw wenkbrauwen bij?

Mannenwenkbrauwen knappen vaak al een heel eind op door ze gewoon even bij te knippen. Het is belangrijk de haren van beide wenkbrauwen gelijk bij te knippen zodat het symmetrisch oogt. Zorg er voor dat je de haren niet te kort afknipt en er niet te veel weghaalt. Dit kan een zeer onnatuurlijk effect geven wat lastig te corrigeren is. Knip alleen de lange haren die eruit springen.

Je knipt de haren als volgt bij. Maak een oude tandenborstel vochtig en kam daarmee de haren van de wenkbrauw naar beneden. Je kunt eventueel ook een kammetje gebruiken Knip met – bijvoorbeeld – een (recht) nagelschaartje uitstekende haren een stukje af. Trim de haartjes tot boven de wenkbrauwlijn (de rand waar het haar stopt met groeien. Knip haar voor haar af en doe dit zorgvuldig en voorzichtig. Bekijk iedere keer als je een haar weggeknipt hebt het resultaat.

Wil je ook de haartjes onder je wenkbrauwen bijwerken en vorm geven? Haartjes die zich buiten de vorm van jouw wenkbrauwen groeien, kun je het beste met een pincet bijhouden. Wees daar wel voorzicht mee. Eén verwijderd haartje teveel kan al voor een onnatuurlijk effect zorgen. Ons advies: Alleen bijknippen is veiliger en zorgt al snel voor een verzorgd uiterlijk van de wenkbrauwen. Beperk je daarom alleen tot het knippen van een paar excessief lange haren.

Haren tussen de wenkbrauwen verwijderen

Gebruik voor het weghalen van haartjes boven je neus een pincet. Gebruik in ieder geval nooit een scheermesje of scheerapparaat! Als je uitschiet vergeef je jezelf dat nooit en de stoppeltjes boven je neus zijn natuurlijk ook geen gezicht. Je hebt wel echt een goede pincet nodig omdat het fijne dunne haartjes zijn. Je hebt een goede pincet nodig die scherp en stevig is. Verder heb je natuurlijk een spiegel nodig en goed licht zodat je goed kan zien wat je doet.

Waarom zijn wenkbrauwen belangrijk?

Wenkbrauwen zijn ontzettend belangrijk voor het bepalen van jouw gezichtsuitdrukking. Mooie bijgewerkte wenkbrauwen zien er netjes en verzorgd uit en geven rust aan het gezicht. Ze bepalen je uitdrukking en weerspiegelen je emotie. Het is belangrijk om de wenkbrauwen bij te werken aan de vorm van het gezicht. Houd bij het verwijderen van de haren dan ook ten alle tijden een natuurlijk model aan. Te vrouwelijk of een ‘verbaasde blik’ zijn natuurlijk geen gezicht.

Meer artikelen gerelateerd aan gezichtsverzorging

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Ivan

    Mijn kapper (herenkapper) vraagt dit meestal of hij dit moet doen. Doet hij altijd netjes en goed

Geef een reactie