Een stoppelbaardje krijgen: tips voor het groeien, trimmen en verzorgen

Je bekijkt nu Een stoppelbaardje krijgen: tips voor het groeien, trimmen en verzorgen

Stoppelbaardjes worden steeds populairder. Een stoppelbaardje heeft een stoer en toch verzorgd karakter. Wil jij weten hoe je een stoppelbaardje krijgt, hoe je deze het beste bijhoudt en hoe je een natuurlijke look creëert? Lees dan verder.

Waarom een stoppelbaardje?

Stoppelbaardjes zijn het kenmerk geworden van de coole maar toch verzorgde look bij mannen. Denk aan George Clooney en David Beckham. Met een stoppelbaardje kun je jouw gezichtsvorm anders doen lijken. Zo kun je bijvoorbeeld jouw jukbeenderen accentueren of jouw kin iets verbergen. Mannen met een hoekig gezicht krijgen met een stoppelbaard een voller en slanker gezicht. En heb je last van een gevoelige huid of acne? Ook dan is de stoppelbaard handig want met een stoppelbaard scheer je minder vaak dan wanneer je gladgeschoren door het leven gaat. Tenslotte is het ideaal om je wat ouder te lijken dan je daadwerkelijk bent.

Voor wie is de stoppelbaard interessant?

Dat klinkt al goed, maar wat zijn de voor en nadelen van het laten groeien van een stoppelbaard? Kies voor een stoppelbaard als je:

  • Je een mannelijke look wilt die stoer maar verzorgd is
  • Huis slecht reageert op het vaak en volledig scheren
  • Je niet met een gladgeschoren babyface wilt rondlopen omdat je de dertig gepasseerd bent.

Kies niet voor een stoppelbaard als je:

  • Het niet goed bij kunt of wilt houden
  • Je partner vindt dat het teveel prikt en niet meer met je wil zoenen
  • Te weinig (dichte) haargroei hebt

Hoe creëer je een stoppelbaard?

Een stoppelbaard krijg je niet door maar gewoon je baard te laten groeien. Het vraagt zeker in het begin om aandacht om de juiste lengte te bereiken en voldoende vol te laten worden. Daarna vraagt het wekelijks onderhoud, maar altijd minder dan met scheren.

Gebruik voor het krijgen van een stoppelbaard een goede baardtrimmer. Deze trimmer zorgt ervoor dat je jouw stoppelbaard op iedere gewenste lengte kunt scheren of bijwerken. Hoe laat je een stoppelbaard groeien en hoe verzorg je hem?

  1. Scheer jouw baard ten minste één week niet af. Laat de stoppels iets langer groeien dan je gewenste lengte.
  2. Scheer jouw stoppels met een trimmer tot ongeveer 3 millimeter af. Gebruik de baardtrimmer tegen de haargroei in.
  3. Werk het deel onder jouw hals bij met een scheerapparaat. Maak roterende bewegingen zodat er geen rechte scheerlijnen ontstaan.
  4. Heb je stoppels hoog op de wangen zitten, scheer deze helemaal glad af zodat jouw stoppelbaard een mooie vorm krijgt.

Trim jouw stoppelbaard daarna 2 tot 3 keer per week bij met de baardtrimmer om de haartjes gelijkmatig op de juiste lengte te houden. De stoppelbaard zal na enkele keren ook wat voller worden, doordat langzaam groeiende haartjes in de tussentijd dezelfde lengte hebben gekregen of zichtbaar zijn geworden.

Natuurlijke look

Bij het scheren van een stoppelbaard gaat het erom dat je een natuurlijk look creëert. Zorg er voor dat je de vorm van de stoppelbaard goed bijhoudt, je geen rechte lijnen scheert en je niet te precies bent. Nonchalant is het juiste woord als het om stoppelbaardjes gaat.

Ben jij al overtuigd van de voordelen van het laten groeien van een stoppelbaard?

Meer artikelen gerelateerd aan gezichtsverzorging

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Geef een reactie