Een schone baard met baardshampoo!

Je bekijkt nu Een schone baard met baardshampoo!

Heb jij ook wel eens gelezen dat in een baard meer bacteriën zitten dan op een toiletbril? Heb jij een baard en maak je je zorgen over de hygiëne? Wij scheiden feiten en fabels en leggen je uit hoe baardhygiëne echt werkt.

Vieze baard door bacteriën, resten van voedsel en ons lichaam

Over ons hele lichaam komen bacteriën voor. Die bacteriën kunnen zich makkelijk in jouw baardhaar nestelen. Door de stugge haren kunnen ze zich goed verstoppen en is wassen met water niet altijd effectief om alle bacteriën te verwijderen. Baardharen zijn ook perfecte opvangplekken voor etensresten, druppeltjes koffie of snot en speeksel. Deze resten met hun eigen bacteriën komen terecht op de bacteriën die al in de baardharen zitten. Zo versnelt de groei van bacteriën.

Veel baarddragers vinden het lekker om regelmatig met één of meer vingers door de baard te gaan of ‘intellectueel’ te plukken. Als je je handen dan niet gewassen hebt na bijvoorbeeld een toiletbezoek, breng je die bacteriën dus direct in jouw baardhaar. Ook wanneer je na het sporten of een dagje buiten niet doucht blijven de bacteriën in jouw gezichtshaar zich sneller ophopen dan je wilt.

De baardharen kunnen stug aanvoelen, plakkerig worden of muf ruiken. Allemaal gevolgen van een slechte baardhygiëne, maar hooguit ‘vervelend’. Erger is dat echte verwaarlozing van jouw baard kan leiden tot infecties of huidirritatie.

Hoe kun je jouw baard schoon houden?

Uiteraard is goede verzorging (het wassen van jouw baardhaar en handen) de eerste stap voor een schone en frisse baard. Toch ben je er niet helemaal, immers bij het handen wassen gebruik je ook zeep. Daarom raden we je aan om baardshampoo te gebruiken. Een goede baardshampoo vinden we de Beard Wash Woody.

Wat is baardshampoo en hoe moet je het gebruiken?

Baardshampoo is, zoals de naam al zegt, een shampoo voor jouw baard. De ingrediënten zorgen ervoor dat bacteriën en voedselresten uit jouw baardhaar verdwijnen. Hierdoor blijft jouw baard schoner en voelt ze zachter aan. Door toevoeging van geurextract ruik je ook direct lekker. Net als bij gewone shampoo doe je een paar druppels op jouw handen en masseer je die in jouw baardgroei, tot op de huid. Vervolgens laat je de shampoo een paar minuten intrekken, waarna je de shampoo goed uitwast. Uiteraard is het fris als je jouw baard met de rest van jouw gezicht dagelijks wast. Het gebruik van baardshampoo kan je het beste beperken tot zo’n drie maal per week.

Meer artikelen gerelateerd aan gezichtsverzorging

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Geef een reactie