Scheerkwast kopen

Je bekijkt nu Scheerkwast kopen

Met een scheerkwast is scheerschuim makkelijk en beter aan te brengen en te verdelen. Een scheerkwast bestaat uit een kort handvat met daarin de haren. De scheerkwast wordt gebruikt om de huid nat te maken en daarna in te ‘zepen’ met scheerschuim.
[do_widget id=text-8]

Voordelen scheerkwast

Het gebruiken van scheerkwast om scheerschuim aan te brengen heeft een aantal voordelen:

  • Het belangrijkste voordeel is misschien wel dat door het ‘kwasten’ het scheerschuim goed onder en rond de haartjes wordt aangebracht. De haartjes komen in / op het schuim te liggen en zijn daardoor beter af te scheren.
  • Door de kwast over de huid te bewegen verdeel je het schuim gelijkmatig en zorg je voor een dikkere, rijkere en zachtere laag dan dat je het schuim met de hand zou aanbrengen.
  • De kwastharen masseren de huid en verwijderen dode huidcellen
  • Een scheerkwast is chique en maakt scheren leuker.

Synthetisch of dierenhaar

Door veel mensen wordt een scheerkwast van dassenhaar aangeraden. Gebruik van dassenhaar is echter niet noodzakelijk en dat is maar goed ook. Dassen zijn namelijk een bedreigde diersoort, behalve in China. Hoe de dassenharen in China gewonnen worden is onbekend maar waarschijnlijk wordt er gejaagd op de dassen.

Er zijn gelukkig voldoende alternatieven voor het haar in scheerkwasten. Scheerkwasten kunnen ook gemaakt worden van synthetisch materiaal of van haar van voor het vlees geslachte varkens. Een derde alternatief is ponyhaar. In dit geval gaat het om de staart van de pony waarvan telkens een
stukje afgeknipt wordt.

Met name de nieuwe generatie synthetische kwasten laten een enorme kwaliteitsverbetering zien als het gaat om het vasthouden van water, zachtheid van ‘haren’, prestaties, dichtheid, droogtijd en zuinig gebruik van zepen en crèmes. Een aantal synthetische kwasten is daarmee minstens net zo goed als dassenhaar.

Scheerkwasten bestaan in alle soorten en maten, van 5 tot 500 euro. De prijs wordt natuurlijk bepaald door de haarsoort die is gebruikt en het type handvat. Trendhim.nl beschikt over een groot assortiment kwalitatief goede scheerkwasten. (klik link voor website)

Hoe scheerkwast gebruiken

Scheerkwasten zijn zeer goed te gebruiken in combinatie met regulier scheerschuim en scheergel uit een spuitbus. Een scheerkwast is noodzakelijk indien je scheerzeep en scheercrème gebruikt, zonder kwast zal je geen luchtig en stevig schuim krijgen. Hoe je scheerschuim aanbrengt met een kwast lees je hier.
[do_widget id=text-9]
Fotocredits: badger shaving brush, uitsnede, ljlphotography

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Tim

    Ook ik gebruik de Wilkinson Sword Fijn Zwijnehaar 235 en ik moet zeggen dat dat kwasten een leuke bezigheid is. Ik heb het eerst gebruikt met normaal scheerschuim, dat ging perfect. Voor kerst heb ik scheercreme gekregen en ook dat gaat zonder problemen. De kwast prikt soms een beetje maar dat hoort er geloof ik bij (alle kwasten).

Geef een antwoord