‘S avonds scheren om in de ochtend tijd te besparen?

Je bekijkt nu ‘S avonds scheren om in de ochtend tijd te besparen?

Wie ’s ochtends tijd wil besparen verplaatst ochtendrituelen zoals douchen, strijken van een overhemd of het inpakken van de koffer/tas naar de avond. Ook scheren is zo’n ochtend klusje dat je vanwege de tijd die het kost liever de avond van te voren doet. Dat scheelt je in veel gevallen weer zo’n 5-10 minuten de volgende ochtend.
[do_widget id=text-8]

Elektrisch scheren: in de ochtend!

Wie zichzelf elektrisch scheert doet dat het beste in de ochtend. Met een elektrisch scheerapparaat kun je nooit zo glad scheren als met een scheermesje. Wanneer je dat wel de avond van te voren zou doen zijn – zeker bij mensen met een wat zwaardere baardgroei – de volgende ochtend of begin van de middag al weer flink wat stoppels voel- en zichtbaar. Voor elektrisch scheren ontkom je er dus niet aan om ’s ochtends te scheren. Hoe zit dat met (nat) scheren met een scheermesje?

Nat scheren: tijd besparen door het ’s avonds te doen

Wie zichzelf met een scheermesje scheert heeft wel de optie om zich ’s avonds te scheren. De meeste scheermesjes scheren haartjes namelijk zo dicht op de huid weg dat het wel even duurt voordat ze weer zicht- en voelbaar zijn. Dat geldt ook voor mensen met een zwaardere haargroei. Bovendien kost nat scheren best wat tijd: de huid nat maken, scheerschuim aanbrengen en zowel met als tegen de haargroeirichting in scheren. Door het in de avond te doen kun je in de ochtend tijd uitsparen en bijvoorbeeld iets langer in je bed blijven liggen.

Mijn ervaring

Ik heb een vrij zware baardgroei en moet mij elke dag scheren. Mijn voorkeur gaat uit naar nat scheren vanwege het prettige gevoel en de gladheid die je ermee bereikt. Als het even kan blijf ik het liefst ’s ochtend nog wat langer in mijn bed liggen. Ik scheer mijzelf dan ook vaak vlak voor het slapen gaan. Ik scheer mijzelf dan wel altijd extra glad, met een scherp scheermesje en door zowel tegen als met de haargroeirichting te scheren. Mijn ervaring (zware baardgroei) is dat je huid in de ochtend nog meer dan voldoende glad is om de hele dag verzorgd door te komen.
[do_widget id=text-9]

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Menno

    Ja scheelt wel een paar minuutjes

Geef een antwoord