Review: Braun Waterflex scheerapparaat

Je bekijkt nu Review: Braun Waterflex scheerapparaat

De Braun waterflex is een scheerapparaat met een flexibele scheerkop dat speciaal ontwikkeld is om te scheren onder de douche en/of gebruik met scheerschuim. Wij mochten de Waterflex WF2S reviewen en geven je advies om het apparaat wel of niet te kopen.

De Braun Waterflex

WaterFlex (1)De Braun WaterFlex is speciaal ontworpen om te worden gebruikt onder de douche en met schuim maar kan ook droog worden gebruikt. Het scheerapparaat is 100% waterdicht en kan dus makkelijk onder stromend water worden schoongespoeld. De unieke 33° flexibele scheerkop past zich perfect aan de gezichtscontouren aan, zoals rond de kaaklijn en onder de kin. De scheerkop is gelijk met de andere Braun scheerapparaten, dat houdt in dat hij bestaat uit drie meebewegende koppen volgens het foliescheersysteem. Het blauwe apparaat wat wij mochten testen ziet er erg sportief uit.

Koop hier de Braun Waterflex


Hoe scheert de Waterflex?

Voor deze test is het scheerapparaat enkele dagen getest door het onder de douche met scheerschuim te gebruiken. Normaal gesproken ben ik er niet zo fan van om elektrisch onder stromend water te scheren maar ik moet zeggen dat het zo zijn voordelen heeft. Het belangrijkste voordeel is dat het warme water de haartjes zacht maakt en de poriën open zet. Dat laatste zorgt er voor dat de haartjes rechtop komen te staan. Het scheerappraat scheert dan ook lekker glad. Het scheerapparaat is goed vormgegeven en glijdt niet zo snel uit je hand, wat niet geheel onbelangrijk is bij gebruik van scheerschuim of water.

Hoe gaat scheren met scheerschuim. Bij de meeste scheerapparaten is dat namelijk geen gelukkige combinatie. We brengen het scheerschuim aan zoals we gewend zijn, gelijkmatig met de hand. Vervolgens gaan we met de scheerkop over de huid. Dat gaat verrassend goed. Waar andere scheerapparaten lastig zijn schoon te spoelen (haartjes, scheerschuim) gaat het bij dit apparaat zeer gemakkelijk onder de douche of waterkraan. De scheerkop beweegt zoals de verpakking beloofd goed mee met de lijnen van mijn gezicht. Het gevoel op het gezicht is goed en comfortabel.

Conclusie en advies

De Waterflex is een verrassing voor mij, als iemand die liever niet onder de douche scheert. Het apparaat combineert het voordeel van warm water om de haartjes zacht te maken met het gemak van elektrisch scheren. Het is een echte aanrader voor mensen die zich onder de douche en of met scheerschuim willen scheren, met de optie droogscheren als extra. De Braun Waterflex stelt ons dan ook niet teleur en we beoordelen het scheerapparaat daarom als zeer goed.

Koop hier de Braun Waterflex


Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Karin

    Ik heb hem voor mijn man gekocht. Hij is er erg blij mee, en ik ook met dat gladde huidje van hem nu!

  2. Ik ga toch liever niet elektrisch scheren onder de douche. Het kan nog wel met de batterij erin maar je zit toch wel met risico op lekken hoor. Misschien niet in de eerste weken maar wel na een paar maanden.

Geef een reactie