Het perfecte stoppelbaardje laten groeien en verzorgen!?

Je bekijkt nu Het perfecte stoppelbaardje laten groeien en verzorgen!?

Het perfecte stoppelbaardje staat in hippe plaatsen als downtown Los Angeles beter bekend als de five o’clock shadow. Wanneer je ’s ochtends de wangen glad scheert en na een lange dag werken in de spiegel kijkt, zou er in het ideale geval een prachtige schaduw van korte haartjes over de onderkant van je gezicht getrokken zijn. Om een vergelijkbaar perfecte stoppelbaardje te laten groeien, geven we in dit artikel een aantal tips. Dit type baard staat namelijk sexy, mannelijk en verzorgd.

Dit zijn de beste baardtrimmers voor het laten groeien en verzorgen van je stoppelbaardje

Een stoppelbaardje laten groeien

Het groeien van een de stoppelbaard is voornamelijk een kwestie van geduld. Afhankelijk van hoe snel je haar groeit, duurt dit ongeveer twee tot vijf dagen. Je haren groeien niet op alle plaatsen in je gezicht even snel. De haren rondom je keel, kin en snor groeien vaak snel, terwijl de wangen en de zijkant van het gezicht er langer over doen. In de eerste weken moet je rekening houden met een nog niet volledig egale stoppelbaard. Weest gerust, bij de meeste mannen is er na twee weken vaak al een mooie stoppelbaard zichtbaar. Een vollere baard komt dus vanzelf, maar is grotendeels afhankelijk van je genen.

De beste haarlengte voor een stoppelbaard?

Bij een stoppelbaard is het belangrijk dat de haartjes allemaal gelijk en kort zijn. Hoe lang moeten je haartjes voor een stoppelbaard zijn? Je baardhaartjes zouden ongeveer 2 tot 3 mm lang moeten zijn, wat een stoere, stijlvolle look oplevert. Bij veel mannen staat 3 tot 5 millimeter lange stoppels ook erg goed. Laat je de stoppels langer groeien dan ontstaat er een echte baard, en dat is niet wat we willen. Experimenteer en kijk welke stoppellengte jou het beste staat. TIP: scheer nooit te kort, je kunt er altijd meer aftrimmen als het resultaat niet naar wens is. Direct te kort trimmen kan er voor zorgen dat je een week moet wachten tot de haartjes weer lang genoeg zijn.

Een stoppelbaard trimmen en verzorgen

Houd het stoppelbaardje goed bij. Wat onderhoud betreft, moet je ongeveer om de drie dagen je stoppelbaard trimmen. De nonchalante look kan snel doorslaan naar een slonzige zwerverslook. Gebruik hiervoor een goede baardtrimmer met voldoende lengtestanden. Dit is essentieel bij een stoppelbaardje. De haartjes zijn kort en daarom zie je kleine foutjes en oneffenheidjes al snel. Zet de trimmer op standje stoppelbaard (meestal 1, 2 of 3). Als je niet zeker weet begin je met een lange lengte (6mm) en ga je steeds naar een kleinere maat. Scheer met de trimmer met de richting van de haargroei mee. Dit zorgt er voor dat je stoppels niet te veel verschillen van lengte. De randjes en de plekken rondom je lippen en onder je neus vergen wat oefening. Knip eventueel bij met de hand.

De nek en kaken scheren

Zorg er voor dat je de meeste stoppels op het onderste deel van je gezicht houdt. Je wilt de bovenste delen van de kaken glad geschoren houden omdat dit een nettere en verzorgde look geeft. Je kunt bijvoorbeeld een gebogen lijn aanhouden vanaf je bakkenbaard tot halverwege je snor. Bepaal eerst wat je zelf mooi vindt voordat je begint met scheren. Houdt daarnaast ook de neklijn glad. Experimenteer zelf tot waar je de haartjes laat groeien. Wij raden aan om de stoppels tot de helft van je onderkin of tot het einde van je onderkin te laten groeien (ongeveer 2 cm boven je ademsappel). De nek zelf houdt je glad. Voor het bijwerken van de wangen en nek gebruik je een normaal scheermesje. Hieronder hebben we enkele voorbeelden opgenomen van looks.

Voordelen van een stoppelbaard

Een stoppelbaard ziet er geweldig uit. Het laat je iets ouder lijken en verbergt onvolkomenheden zoals littekentjes of acne schade. Tenslotte accentueert het ook nog eens je gezicht. En laat dat laatste nou net zijn wat vrouwen zo aantrekkelijk vinden. Uit recent onderzoek is gebleken dat de meeste vrouwen (maar ook mannen) mannen met zware stoppels aantrekkelijker vinden dan gladgeschoren mannen of mannen met baarden. Maar er zijn nog meer redenen om te kiezen voor een stoppelbaard. Heb je veel last van een geïrriteerde huid na het scheren? Of veel last van ingegroeide haartjes? Niet meer scheren en de haartjes kort maar zichtbaar bijwerken met een trimmer is dan een oplossing. En het grootste voordeel is misschien nog wel dat een stoppelbaard groeien makkelijk is en weinig onderhoud nodig heeft om er goed uit te (blijven) zien.

Meer artikelen gerelateerd aan gezichtsverzorging

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Tom

    Vergeet als voordeel ook niet dat het zakelijk op het werk ook gewoon erg verzorgd er uit ziet (in tegenstelling tot een baard, die bij veel corporate kantoren niet is toegestaan).

Geef een reactie