De perfecte baardlijn trimmen op de wang

Je bekijkt nu De perfecte baardlijn trimmen op de wang

Voor sommige mannen is het laten staan van een baard simpel. Ze stoppen met scheren en het resultaat volgt vanzelf. Als je werkt als houthakker of je geld verdient met het verkopen van daklozenkrantjes, is dit natuurlijk prima. Mannen die er echter goed uit willen zien moeten wat meer moeite doen. Wij willen een mooie, sexy baard. Zo een waarvoor je respect krijgt van je collega’s en een glimlach van de caissière bij de supermarkt.

Een mooie baard is een verzorgde baard en daarbij hoort een perfect getrimde baardlijn op de wang. Een goed getrimde baardlijn accentueert de hoeken van je gezicht, en geeft je een meer mannelijke kaaklijn. Het trimmen kun je laten doen bij de barbier, maar daar heb je niet altijd tijd voor. Je kunt het natuurlijk ook prima zelf doen. Dit is niet moeilijk, maar je moet wel even weten hoe je het aanpakt. Daarom hier een stappenplan voor het trimmen van de perfecte kaaklijn:

Stap 1: Was je baard

Gebruik een veilige speciale baardshampoo om je baard mee te wassen. Droog je baard goed voordat je begint met trimmen. Het wassen zorgt ervoor dat de huid onder je baard ontspant, waardoor het scheren minder gevoelig is.

Stap 2: Bepaal de lijn

Kijk recht in de spiegel en houd je hoofd goed recht. Bepaal voor jezelf waar je de lijn wilt hebben. Trek een denkbeeldige lijn van je bakkebaarden tot aan je mondhoek. Heb je een ietwat bol gezicht? Ga dan voor een wat lagere baardlijn. Een lagere baardlijn op je wangen zorgt ervoor dat je gezicht er langer uitziet. Andersom kun je optisch gezien de verhoudingen wat meer in balans brengen door te kiezen voor een hogere lijn.

Stap 3: Scheren maar!

Neem een goede trimmer ter hand en scheer alle haartjes boven de denkbeeldige lijn weg. Begin in het midden en scheer langs de lijn naar de bakkenbaarden toe en vervolgens weer van het midden naar de mondhoek toe. Zorg ervoor dat je altijd van binnen naar buiten werkt. Bij een korte strakke baard is het over het algemeen mooier om de lijnen zo recht mogelijk te scheren met hoeken. Heb je een langere baard? Probeer dan een zo vloeiend mogelijke curve op de wang te trimmen.

Stap 4: Maak het af

Als je tevreden bent met het resultaat kun je stoppen, maar hier en daar zijn er misschien nog wat haartjes boven de lijn te zien. Scheer deze weg met je scheerapparaat of trimmer, voor het perfecte resultaat. Heb je een gevoelige huid? Breng dan een baardlotion aan. Dit voorkomt dat de huid gaat jeuken.

Stap 5: Imponeer

Trek je schoenen aan (en je jas als het koud is!), doe de voordeur open, en geniet van alle bewonderende blikken!

Meer artikelen gerelateerd aan gezichtsverzorging

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Geef een reactie