Opspannen van de huid (scheertip)

Je bekijkt nu Opspannen van de huid (scheertip)

Wie glad, comfortabel en zonder wondjes wil scheren moet rekening houden met een aantal belangrijke scheertips. Het gebruik maken van korte warmte in combinatie met water (douche/handdoek) om de haartjes vooraf zachter te maken, het gebruik van een scherp scheermes en na het scheren het eerst afspoelen van de huid met lauw water en daarna met koud water, zijn slechts enkele voorbeelden.
[do_widget id=text-8]
Een van de meest onderschatte scheertips is wat ons betreft het strak trekken van de huid. Of het nu je gezicht of een andere plek op het lichaam is, om de haartjes overal zo dicht mogelijk op de huid te verwijderen is er één handeling die je niet mag vergeten. Dat is het strak trekken of opspannen van de huid. Dat moet niet alleen met een scheermesje maar doe je best ook bij elektrisch scheren. Op deze manier kun je de haartjes wegscheren die in huidplooien of op andere minder goed bereikbare plaatsen groeien. Door het opspannen glijdt het mes gemakkelijk over de huid.

Het opspannen van de huid kan je met de hand doen, maar in je gezicht kun je ook gebruik maken van je spieren. Let de volgende keer maar eens op, misschien trek je ongemerkt gekke bekken om een glad scheerresultaat te bereiken.
[do_widget id=text-9]
Fotocredits: 8/365: Peleando con la maquinilla, uitsnede, Andrés Nieto Porras

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft één reactie

Geef een reactie