Levensduur scheermesjes verlengen

Je bekijkt nu Levensduur scheermesjes verlengen

Wil je langer doen met scheermesjes en hun levensduur verlengen? Scheermesjes worden zelden bot van het scheren zelf. De mesjes worden minder scherp doordat haartjes, resten zeep/schuim en huidcellen achterblijven op het scheermes. De mesjes corroderen doordat het vuil op en tussen de mesjes achter blijft en het water niet snel kan opdrogen. Hoe houdt je ze langer scherp?
[do_widget id=text-8]

Mesjes na het scheren schoon en droog maken

De tip om je mesjes langer scherp te houden is dan ook om de mesjes na het scheren goed schoon en daarna droog te maken. Het schoon en droog maken haalt deeltjes en water van het scheerblad. Je vertraagt daarmee de corrosie, die uiteindelijk er voor zorgt dat een scheermes bot wordt.

De razortpit, handdoek of oude spijkerbroek methode

Wat is dan de methode om je scheermes scherp te houden? Na het scheren spoel je het scheermes goed af onder de kraan met warm water. Vervolgens druk je het scheermes in een duwende beweging (duw van je af) over een razorpit, een handdoek of stuk spijkerbroek. Dat doe je meerdere keren, ongeveer 5 tot 15 keer. Het gereinigde en droge scheermesje leg je nu op een droge plek weg. Herhaal dit na elke scheerbeurt. Goed droog maken kan eventueel ook met een handdoek of fohn.

Je verlengt de levensduur van een scheermesje aanzienlijk als je het maar droogt na gebruik en regelmatig reinigt. Dat reinigen kan je doen met de uitstekend presterende RazorPit (review), maar de handige doe-het-zelver kan hetzelfde resultaat bereiken met een handdoek of oude spijkerbroek.

Zie ook: scheermesjes weer-scherp maken / slijpen
[do_widget id=text-9]

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft 3 reacties

 1. Mark

  Goede tip van die razorpit! Meteen gekocht en laat het resultaat nog weten

  1. Anton

   Hier ook een Razorpit in gebruik. Ik doe stukken langer met een scheermesje dan voorheen.

 2. Luc

  Ik maak mijn scheermesjes gewoon schoon en droog op een handdoek (er even over wrijven tegen de richting in).

Geef een reactie