Glimmende hoofdhuid (kaal hoofd) voorkomen

Je bekijkt nu Glimmende hoofdhuid (kaal hoofd) voorkomen

Een groot aantal mannen met een gladgeschoren of natuurlijk kale hoofdhuid (door haarverlies) vinden het vervelend dat hun hoofdhuid glimt in de zon. Met name op zonnige dagen en onder licht van lampen kan het glimmen van het kale hoofd extra opvallen. Wat is daar de oorzaak van en wat kun je er aan doen?

Oorzaak glimmende hoofdhuid?

Een glimmende hoofdhuid wordt op de eerste plaatst natuurlijk veroorzaakt doordat alle haren (of de meeste) zijn verdwenen (natuurlijk kaal worden door haarverlies) of weggeschoren. Daardoor kan licht van de zon of van lampen op de hoofdhuid schijnen en weerkaatst worden. Het weerkaatsen van het licht komt doordat je hoofdhuid van nature huidvetten en zweet produceert om de huid te beschermen tegen water en uitdroging. Die huidvetten zorgen voor het glimmende effect. De productie gaat door nadat de haren zijn verdwenen of zijn weggeschoren. Bij de ene man produceert de huid meer vetten dan bij de andere.

Glimmende hoofdhuid voorkomen

Als je een glimmende hoofdhuid niet mooi vindt (wat wij ons kunnen voorstellen), dan zijn er enkele manieren om de weerkaatsing van het licht tegen te gaan. De gouden regel hierbij is: glad + olie/vetten resulteert in een glimmende huid. Enkele tips:

  • Scheer je de hoofdhuid? Scheer dan iets minder glad dan dat je gewend bent. Dat doe je bijvoorbeeld door alleen met de haargroeirichting mee te scheren en er niet nogmaals tegen in, of door een elektrisch scheerapparaat te gebruiken. Doordat er nog minuscule haartjes blijven staan kan het licht minder goed weerkaatsen.
  • Was de hoofdhuid elke dag met een milde zeep of een gezichtsscrub zoals Loreal MenExpert Pure & Matte, om de opgebouwde laag vetten te verminderen. Gebruik zepen met een hoge pH, omdat die de huid uitdrogen en daarmee de productie van huidvetten juist bevorderen in plaats van verminderen.
  • Gebruik eventueel nog een vochtingbrengende mattifiying lotion … Apply 1 teaspoon of an oil-free, mattifying moisturizer to your entire scalp, blending well with your fingers. These products absorb oil and sweat throughout the day using ingredients, such as oatmeal, to keep your skin shine free. Probeer ook eens een goedkoper alteirnatief als Nivea Aftersun Lotion.
  • Gebruik geen vettige of oliehoudende zonnebrand of crèmes. Er zijn olievrije producten te koop, zoals bijvoorbeeld olievrije zonnebrand.
  • Neem altijd een verpakking met gezichtsreinigingsdoekjes mee (bijvoorbeeld in de auto) om snel de schedel tussen door te reinigen.
  • Gebruik eventueel

Wat zijn jullie tips om een glimmende hoofdhuid te voorkomen?

Meer artikelen gerelateerd aan gezichtsverzorging

Herman de Groot

Mijn naam is Herman en ik heb deze website opgericht in 2014. Het idee voor deze website ontstond toen ik na het scheren voor de spiegel stond en eigenlijk niet tevreden was met het resultaat. Daarom heb ik deze website opgericht, zodat ik mijn ervaringen en de resultaten van mijn eigen zoektocht kan delen. Lees meer over Herman.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Joris

    Die gezichtgel van loreal helpt bij mij wel redelijk goed. Ik heb een vette huid van mijzelf en heb echt wat hulpmiddeltjesn odig (anti glans) om een vet voorhoofd, neus en hoofdhuid te voorkomen.

Geef een reactie