/ Scheerproducten / Scheermesjes meenemen in het vliegtuig?

Scheermesjes meenemen in het vliegtuig?

Ook op vakantie wil je met je eigen scheermes kunnen scheren. Mag je een scheermes meenemen in het vliegtuig of is dat verboden?

Scheermesje in houders toegestaan in handbagage

Om de veiligheid van de passagiers en/of vliegtuigen te waarborgen, gelden internationale regels over wat u wel en niet mee aan boord van het vliegtuig mag nemen. Vervoersmaatschappijen als KLM, Easyjet, Ryanair en Transavia hanteren allemaal dezelfde strenge regels voor het meenemen van voorwerpen op reis. Ook scheermesjes en scheerschuim vallen onder deze regels.

In uw handbagage mogen WEL veiligheids- of wegwerpscheermessen zitten waarbij de mesjes in een houder zitten. Voorbeelden zijn de Gillette of Veet mesjes in houder. Deze mesjes kunnen niet gemakkelijk losgehaald worden. Ook een elektrisch scheerapparaat mag in uw handbagage het vliegtuig ingenomen worden. Een open scheermes is NIET toegestaan omdat dit als steek wapen gebruikt kan worden. Het gaat hierbij zowel om de traditionele scheermessen als om de losse scheermesjes. Deze scheermessen mogen wel vervoerd worden als ruimbagage / ingecheckte bagage. Deze voorwerpen zullen tijdens de veiligheidscontrole door de douane in beslag genomen worden.

Hoe zit het dan met scheerschuim. Scheerschuim of andere scheerproducten vallen onder de vloeistoffen. Scheerschuim is bij een hoeveelheid / flesje dat groter is dan 100 milliliter niet toegestaan in de handbagage maar mogen wel in uw koffer (die u incheckt en in het ruim van het vliegtuig wordt opgeslagen) vervoerd worden.

Wel of niet toegestaan op reis:

  • Scheermesjes in houder (Gillette, Veet, etc) – Toegestaan in handbagage en ruimbage (koffers)
  • Open scheermes en losse scheermesjes – Niet toegestaan in handbagage maar wel in ruimbagage
  • Scheerschuim – Niet toegestaan in handbagage maar wel in ruimbagage (uitzondering: een kleine hoeveelheid van 100 milliliter in gesealde verpakking mag wel vervoerd worden in handbagage)

Ons advies is om scheermesjes en scheerschuim ALTIJD in de ruimbagage te vervoeren. Hiermee voorkom je problemen. Vraag altijd aanvullend advies wat u wel en niet mee mag nemen bij uw reisorganisatie.

1 PLAATS REACTIE
Review
Scheermesjes meenemen in het vliegtuig?
4.14 (82.86%) 7 votes

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reacties
  • 13 januari 2017

    Helemaal correct, verboden zijn open scheermessen en losse scheermesjes (dus alleen de traditionele mesjes / ‘bladen’, niet de houders). Veilige scheermessen of wegwerpscheermessen met mesjes in een houder zijn akkoord. Ook in de handbagage.

    Douanier
    Beantwoorden