Ontharingscrème voor mannen

Ontharingscrème voor mannen

Met ontharingscrème verwijder je gemakkelijk haartjes op je borst, billen, ballen (testikels) en penis, zonder dat er een scheermesje aan te pas komt. Je smeert de crème op de plaats waar je de haartjes wilt verwijderen, laat het kort inwerken en na enkele minuten veeg je de haartjes moeiteloos weg. Het resultaat een gladde, zachte, huid zonder haartjes en stoppels. Iets wat veel vrouwen en mannen sexy vinden.

Hoe werkt het?

Ontharingscrème is vanwege het gemak een populair product bij vrouwen. Het laat geen stoppels achter, het werkt snel, de haren blijven lang weg en je hebt geen kans op wondjes door een scheermesje. Niet voor niets gebruiken ook steeds meer mannen ontharingscrème. De samenstelling is nagenoeg gelijk en de crèmes verschillen dus niet veel van elkaar.

De werking van ontharingscrème is als volgt. Door een ontharingscrème op de huid te smeren wordt het keratine eiwit van de haartjes opgelost, waardoor ze gemakkelijk ‘afbreken’. De stoffen in de crème lossen daarnaast de haren op in de haarzakjes, waardoor ze loslaten uit de haarzakjes. Hierdoor wordt de haar vrijwel geheel verwijderd en duurt het langer voordat de haren terug groeien. Bijkomend voordeel is dat je geen last krijgt van stoppels. De haren kunnen na enkele minuten, samen met de crème, met water worden weggespoeld.

Welke ontharingscrème gebruiken

Je hoeft dus geen speciale ontharingscrème voor mannen te kopen. De meeste crèmes bevatten dezelfde samenstelling en werken hetzelfde. Je kunt ze in tubes of in spray’s kopen. Wij gebruiken zelf de ontharingsspray van Veet. Die is gemakkelijk aan te brengen op de te ontharen huid, zonder dat je de crème daarna nog uit hoeft te smeren met je handen. De spray zorgt voor een effectieve ontharing, ook bij de toch vaak ietwat dikkere en stugge (schaam)haren van een man. De ontharingsspray van Veet koop je hier.

Waar en hoe gebruiken

Ontharingscrème is eigenlijk alleen bedoeld voor je schaamhaar (borst, billen, schaamstreek, anus, penis, ballen). Daarnaast kun je het gebruiken voor het verwijderen van andere lichaamsbeharing, bijvoorbeeld op je benen of armen. Het is niet geschikt om te gebruiken op je gezicht, baard, hals of hoofd.

Gebruik bij voorkeur een samenstelling die gebruikt kan worden op de gevoelige huid. Test voor het aanbrengen eerst op een proefplekje ter grootte van een 2 euro munt. Zo test je of je geen last krijgt van huidirritatie en weet je hoe lang de crème moet inwerken. Test eerst de kortste inwerktijd die wordt geadviseerd in de bijsluiter / instructies op de verpakking. Als dit het gewenste effect heeft kun je het op een groter stuk gebruiken. Laten de haartjes nog niet los? Test dan een langere inwerktijd. Bij de Veet spray gebruik je een spatel om de crème van de huid te halen. Verwijder daarna altijd grondig alle resten van de crème met water als je klaar bent.

Deze post heeft een reactie

  1. Vroeger verkochten ze ook Veet voor mannen, maar die zie ik niet meer in de winkel liggen. Dit lijkt mij een prima alternatief. Er zitten vast dezelfde ingredienten in.

Geef een reactie

Sluit Menu