Haren op oor scheren

Haren op oor scheren

De oren zijn, mits je geen lange haren hebt, een goed zichtbaar onderdeel van ons lichaam. Er is op onze huid vrijwel geen enkel plekje waar geen haartjes groeien, de meeste van die haren zijn echter onzichtbaar doordat ze minuscuul klein en dun zijn. Gelukkig maar, want ook al stammen wij mensen af van de apen niemand wil er meer zwaar behaard bijlopen.


Ook boven op de oren groeien haartjes. Die haartjes zijn meestal niet goed zichtbaar met het blote oog, het zijn de zogenaamde donshaartjes. Vanuit bepaalde hoeken en in bepaalde situaties kunnen ze echter wel zichtbaar zijn. Normaal gesproken is het niet nodig de haartjes weg te halen. Er is waarschijnlijk vrijwel niemand die de haartjes zal opvallen buiten jijzelf als je in de spiegel kijkt. Ons advies is dan ook om de haartjes niet weg te scheren of uit te trekken. We hebben het in dit artikel alleen over de haartjes die op de oren groeien en niet de haartjes die binnen in de oorschelp en gehoorgang groeien. Daarover lees je in een ander artikel meer.

Weetje: wist je dat in tegenstelling tot andere lichaamsdelen je oren heel je leven door blijven groeien?


Fotocredits: Ear, uitsnede, Mark Probst

Deze post heeft een reactie

  1. Ik laat die donshaartjes lekker zitten. Volgensmij ben ik de enigste die ze ziet zitten als ik heel goed kijk in de spiegel. Of is het bij iemand al eens opgevallen bij iemand anders?

Geef een reactie

Sluit Menu